Planner 2019

post planner

Voluntarii pot face orice isi propun! La fel si cei care ii coordoneaza, sau lucreaza cu ei, spunem noi :) . Dar pentru propuneri si planificari exacte, care garanteaza succesul, va oferim si anul acesta un planner numai bun de agatat in birou, acasa sau oriunde vreti sa lucrati eficient si structurat la dezvoltarea comunitatilor voastre!

post planner Afla mai multe

Fii voluntar la Casuta de fapte bune!

anunt voluntari casuta de Fapte Bune

Suntem in cautarea a 6 magicieni, fauritori, dar mai ales iubitori de fapte bune. Crezi ca esti unul? Citeste mai departe!

anunt voluntari casuta de Fapte Bune

Pro Vobis organizeaza la Targul de Craciun Cluj-Napoca “Casuta cu fapte bune” – un loc in care vizitatorii targului pot sa petreaca putin timp gandindu-se la ce cauze conteaza pentru ei, informandu-se cu privire la cateva din problemele presante din societate acum si afland modalitati concrete de a se implica sau a le sustine, prin mici fapte bune.

Noi zicem ca in aceasta perioada e unui din cele mai bune momente din an, chiar daca nu singurul, in care sa ne gandim la cei din jur, la cum se poate implica fiecare din noi in comunitate, sau… la cum putem salva viitorul planetei. Statele membre ONU s-au gandit si ele la cum putem face viata mai buna pe Pamant si au stabilit Agenda 2030 cu cele 17 ODD-uri – Obiective de Dezvoltare Durabila, pe care ii invitam pe vizitatorii targului sa le descopere in stand. Si noi voi fi ghizii lor pentru asta, prin metode interactive, jocuri, materiale atractive si sugestii concrete de actiune. SI prin multa deschidere, voiosie si disponibilitate de a-i face curiosi!

 

Daca si tie iti pasa de cei in nevoie, de comunitatea in care traiesti, de orasul tau sau chiar de toata planeta si simti ca vrei si poti sa contribui cu timpul si energia ta, poti fi unul din cei 6 voluntari pe care ii cautam!

 

Avem nevoie de tine in perioada 14-16 decembrie, intre orele 14-20 (intervalele orare pot fi mai scurte, in functie si de programul tau).

Ce vei face?

 • Vei primi vizitatorii, le vei oferi informatii despre obiectivele de dezvoltare durabila si problemele actuale cu care se confrunta comunitatile, in special din sfera locuirii
 • Vei facilita jocurile interactive pe care le-am gandit
 • Vei oferi sugestii de actiuni de voluntariat, pe baza resurselor pe care le punem la dispozitie
 • Vei incuraja trecatorii sa vina la stand, sa joace la panoul cu surprize, sa vizioneze filmele, sa tricoteze, sa afle informatii in plus, sa doneze, sa lase un gand
 • Vei amenaja standul si materialele necesare, conform intelegerii cu echipa de proiect
 • Vei avea grija de materialele si resursele din stand, inclusiv de strangerea si depozitarea lor in siguranta la finalul fiecarei zile.

 

Ce vei primi?

 • Instruire pe tema dezvoltarii durabile
 • Sprijin in implementarea activitatii
 • Ceai cald si sprijin la nevoie
 • Un hanorac moale sa iti tina de cald cat timp le spui oamenilor de fapte bune

 

Ce asteptam noi?

Nu trebuie sa ai calificari sau experienta in acest domeniu inainte – iti vom da noi informatiile de care ai nevoie si vom planifica impreuna prezenta ta la stand, pas cu pas.

Ce vrem este sa fii jovial, deschis, sa iei initiativa, sa ai curajul sa inviti oamenii la stand si sa le oferi informatii si perspective noi, sa fii dispus sa inveti despre subiectele pe care le promovam.
Mai vrem sa fii serios si sa te tii de cuvant si de planul de lucru pe care ni-l facem impreuna cu echipa de voluntari. Nu e de neglijat ca la targ munca nu e cea mai usoara, va fi frig si va fi nevoie sa ne pastram energia, asa ca nu vrem sa ramanem mai putini decat e nevoie sau sa plecam acasa raciti si dezamagiti. De aceea, noi ne propunem sa punem la punct un plan de lucru, intervalele orare exacte ale echipelor de voluntari insotiti de noi, echipa de proiect, nevoile si asteptarile noastre si tot ce e necesar sa ne iasa un eveniment pe cinste, asa cum ii sade bine Casutei de fapte bune. Pentru asta, mai asteptam de la tine sa vii la intalnirea de pregatire din 7 decembrie!

Si, desigur, ne-ar placea sa spui si altora despre ce faci la Casuta, despre ce ai aflat acolo, sa iti incurajezi prietenii sa treaca pe la targ, sa raspandim pofta de fapte bune!

Daca iti surade, trimite-ne repede un mail la voluntar@provobis.ro, spunandu-ne de ce vrei sa faci asta si care sunt intervalele exacte de timp in care esti disponibil. Asteptam un semn de la tine pana cel tarziu in 12 decembrie, ca sa avem si timp sa ne intalnim cu cei selectati pentru instruire si planificare!

 

Fii voluntar! E minunat!

 

Evenimentul este organizat in cadrul proiectulu Build Solid Ground, sprijinit de Comisia Europeana, in care Pro Vobis este unul din cei 14 parteneri la nivel european.

Chestionar – Parerea mea despre voluntariat

poza chestionar fb

Unul din rezultatele proiectului SolidAlCiti este o cercetare despre opinia generala cu privire la voluntariat. Studiul isi propune sa adune cat mai multe pareri, pentru a vedea in ce masura voluntariatul reprezinta o forma de cetatenie activa in statele reprezentate prin proiect, dar nu numai.

Completarea acestui chestionar dureaza intre 2 si 10 minute si se poate face aici: https://goo.gl/forms/y7jiIihj6urVOT3i2.

poza chestionar fb

Creative Drama – atelier interactiv

visual 5 dec 18 - pt site

Voluntariatul nu are limita superioara de varsta.

De fapt, daca stam putin sa ne gandim, nu are prea multe limite. Asa ca va invitam sa exploram impreuna beneficiile si multiplele valentele ale voluntariatului, la intersectia sa cu teatrul, tinerii si seniorii!

Mai exact, va propunem o intalnire vesela si plina de lectii impartasite, pe care le-am adunat in cadrul proiectului Erasmus+ CreaTYVCreative Drama for Training Young Volunteers in Intergenerational Learning Environments. Prin acest proiect ne-am propus sa aducem impreuna tineri aflati in situatii vulnerabile si seniori voluntari, gata sa-si impartaseasca experienta si intelepciunea, cu ajutorul unei tehnici inovative care propune o metodologie inedita de a aduce impreuna cele 2 generatii.

Pentru facilitarea primelor intalniri intre  seniori si tineri, partenerii nostri de la Gaiety School of Acting din Dublin au dezvoltat in cadrul proiectului o serie de ateliere dramatice folosind metoda “creative drama”, pe care ceilalti partneri le-au testat apoi si rafinat! Daca vreti sa stiti mai multe, sa vedeti cu ochii vostri si sa simtiti pe propria piele cum arata, cum se simte si ce genereaza un astfel de atelier, asteptam sa va inscrieti.

Pe de alta parte, daca va intriga ideea de a implica seniori in activitatile pe care le desfasurati, daca implicati deja seniori si sunteti gata sa impartasiti din experienta voastra, sau doar vreti sa sarbatoriti impreuna cu noi Ziua Internationala a Voluntarilor in mod activ si complet conectat cu lumea voluntariatului, va asteptam cu drag!

Cand?

Miercuri, 5 decembrie 2018, intre orele 11:00 si 18:00

Ce vom face?

- o prezentare despre ce inseamna voluntariatul intergenerational, care sunt beneficiile si recomandarile venite din bune practici;

- un “demo” din atelierele creative, dramatice si hiper-interactive realizate prin proiect.

- o discutie pe marginea setului de recomandari de politici publice pentru sprijinirea voluntariatului tinerilor in contexte intergenerationale, folosind educatia non-formala, pe care l-am elaborat in cadrul proiectului impreuna cu celelalte 4 organizatii partenere din Cehia, Italia, Irlanda si Romania.

Unde?

La prietenii nostri de la Education Studio - adresa: Str. Regele Ferdinand nr.30, ap. 3, cod postal 400110 (langa Magazinul Central Cluj-Napoca). Interfon 030

V-am convins? Inscrierile se fac AICI, pana in 2 decembrie 2018.

Accesul la atelier este gratuit, insa numarul de locuri este limitat! Asa ca in urma inscrierii, veti primi de la noi vesti despre lista finala de participanti, precum si alte detalii.

Pentru mai multe informatii va stam la dispozitie la diana@provobis.ro.

visual 5 dec 18 - pt site

Voluntar in Europa – Education Volunteering Project – Nicosia, Cyprus

nicosia evs

Localitatea desfasurarii stagiului: Nicosia, Cipru

Perioada stagiului de voluntariat: 5 luni, in intervalul 1 februarie – 30 iunie 2019

Organizatia gazda: Politistiko Ergastiri

Profilul candidatului

Cautam 2 voluntari din Romania, cu varsta intre 18 si 30 de an. Dorim sa gasim persoane comunicative, descurcarete si flexibile, experienta anterioara in activitati cu tinerii fiind un avantaj.  Voluntarii trebuie sa fie dispusi sa isi asume diferite tipuri de sarcini si activitati, in special in sfera educatiei non-formale. Cautam tineri sociali si creativi, gata sa se implice activ in relatia cu copiii, parintii, tinerii cu dizabilitati si in evenimentele curente ale scolilor. Este apreciat si daca voluntarii au experienta in folosirea sportului ca metoda de interactiune. Deoarece vor interactiona cu copii, va fi solicitat un cazier judiciar.

Responsabilitati

Proiectul EDU VP a fost deja implementat in 2018 si se afla acum la a doua editie, datorita faptului ca s-a dovedit a fi o oportunitate deosebita pentru voluntarii deja gazduiti de a dobandi o experienta valoroasa de lucru in mediul educational. In 2019, proiectul va reuni 6 voluntari din Grecia, Italia si Romania.

Scopul principal al proiectului este oferirea de oportunitati voluntarilor internationali de a sprijini activitati educationale, intr-un mediu organizat si structurat. Voluntarii vor urmari calendarul scolilor si activitatile de dimineata ale acestora, dar se vor implica si in activitatile de dupa-amiaza, oferind sprijin atat in mediul scolar, cat si organizatiei gazda, ca centru comunitar.

Principalele activitati

 • Asistarea profesorilor la lectii
 • Activitati de sprijin: jocuri, sport, targuri, sarbatori, etc.
 • Crearea de jocuri educationale
 • Sprijinirea elevilor in procesul de invatare (la arte, limba engleza, muzica)
 • Promovarea voluntariatului si a metodelor non-formale de invatare
 • Prezentari cu privire la propria tara, cultura si traditii
 • Petrecerea unui timp de calitate cu copiii
 • Propunerea de proiecte legate de stagiul de voluntariat, obiectivele scolii, ale centrului cultural si ale cartierului.

Pentru mai multe detalii despre proiect, organizatia gazda sau procedura de inscriere, asteptam cat mai repede un e-mail la adresa voluntar@provobis.ro. Pentru mai multe detalii legate de programul de voluntariat european puteti consulta www.voluntareuropean.ro.

nicosia evs

Contact

provobis@provobis.ro
Tel./Fax: 004-0264-412 897
Program: 09:00-17:00
Cluj-Napoca | Romania

Afilieri