EVS – GOOD ENERGIES PUBLICITY – Ballinaglera, Irlanda

EVS Ballinaglera

Localitatea desfasurarii stagiului: Ballinaglera, Irlanda

Perioada stagiului EVS: septembrie 2017 – octombrie 2018

Organizatia gazda: Good Energies Alliance Ireland (GEAI)

 

Despre organizatie

Activitatile noastre variaza de la campanii de mediu, la lobby, crearea de materiale publicitare, management social media si website, cercetare in domeniile utilizarii energiei regenerabile, campanii si demonstratii impotriva fracturarii hidraulice, dar si participarea la evenimente din comunitatea locala.

Ambitia noastra este de a dezvolta regiunea intr-o comunitate a energiilor sustenabile, proiect care va avea nevoie de multa publicitate si management de eveniment. Promitem un an interesant cu experiente foarte variate. Afla mai multe

EVS – “Better EVS with stronger partners” – Volda, Norvegia

volda2

Localitatea desfasurarii stagiului: Volda, Norvegia

Perioada stagiului EVS: septembrie 2017 – august 2018

Organizatia gazda: Volda kyrkjelege fellesråd – Church of Norway in Volda

Acest proiect isi propune sa intensifice contactul tinerilor norvegieni cu alte tari Europene si realitatile acestora. Prin prezenta voluntarilor europeni, comunitatea locala devine mai puternica, mai dinamica, se intaresc relatiile intre tineri si copii, sunt oferite noi oportunitati pentru tineri, care ajuta la cresterea calitatii vietii acestora. Afla mai multe

Primul training in cadrul proiectului EVS Realm

poza training

In luna august va avea loc primul training din cadrul proiectului EVS Realm – Masters of the Learning Path. Vom explora impreuna cu participantii, reprezentanti ai Organizatiilor Gazda din 4 tari europene, modalitati prin care sa dezvoltam si implementam proiecte SEV cu impact pe termen lung in comunitate si in viata voluntarilor gazduiti.

Afla mai multe

EVS – “Make a Difference – Be a Best Buddy!” – Norvegia

EVS Norway

Localitatea desfasurarii stagiului: Hornsjoe, Norway.

Perioada stagiului EVS: 10 iunie – 10 decembrie 2017

Organizatia gazda: Stiftelsen den Reisende Høgskole – One World Institute Norway

 

Stiftelsen den Reisende Høgskole sau One World Institute Norway este o fundatie care ofera programe educationale. Scopul programelor desfasurate este de a aduce impreuna oameni din medii diferite pentru a invata unii de la altii.

Obiectivul acestui proiect este de a dezvolta un program de training inovativ, de 2 luni, pentru dezvoltarea abilitatilor practice a tinerilor intre 18 si 25 de ani, care provin din medii diferite. Multi dintre acesti tineri au fost victime ale neglijentei, abuzului de droguri sau alcool sau altor dificultati sociale.

Metoda folosita pe parcursul acestui program este “Best Buddy”. Voluntarul va lucra in permanenta cu unul dintre tineri. Voluntarul se va asigura ca tanarul urmeaza un program prestabilit de activitati educationale si practice in pregatirea pentru un trai independent. In cadrul proiectului, vor fi patru voluntari EVS, care vor lucra cu patru tineri.

 

Activitatile si sarcini ale voluntarului:

-  va petrece timp cu tanarul, va organiza si desfasura activitati practice, sportive si in aer liber, ateliere educationale, etc;

- va organiza training-uri practice si alte activitati pentru dezvoltarea abilitatilor tinerilor;

- va coopera cu comunitatea locala si va implica tanarul in activitati si evenimente;

- va sustine si incuraja tanarul sa ia initiativa.

- va stimula interesul tinerilor pentru domenii cum ar fi mediul inconjurator, diferite culturi, cetatenie europeana si participare, etc.

- va promova activitatea desfasurata si rezultatele acesteia prin diferite canale.

 

Costurile de cazare, transport, asigurare de sanatate, masa si alocatia de trai sunt asigurate prin programul Erasmus+.

 

Profilul candidatului: Voluntarul trebuie sa aiba varsta intre 18 si 30 de ani si sa fie cetatean roman. Este indicat sa existe interes pentru asistenta sociala si lucru cu tineri vulnerabili. Voluntarul trebuie sa vorbeasca engleza cel putin la nivel de incepator (abilitati de comunicare intr-o limba scandinava pot fi un plus).

 

Pentru mai multe detalii asteptam un e-mail la adresa voluntar@provobis.ro.

Pentru mai multe detalii legate de programul EVS puteti consulta http://www.voluntareuropean.ro.

 

EVS Norway

EVS – „Youth Creativity Club” – Kavadarci, Macedonia

EVS Kavadarci

Localitatea desfasurarii stagiului: Kavadarci, Macedonia

Perioada stagiului EVS: 1 septembrie 2017 – 30 iunie 2018

Organizatii gazda: Coalition of Youth Organizations SEGA

Proiectul Youth Creativity Club va reuni voluntari SEV din Turcia, Franta si Romania care vor fi implicati in proiecte foarte variate pe parcursul unui an. Dintre acestea, cateva sunt:

LANGUAGE CAFÉ In acest tip de “cafenea” se realizeaza un schimb de cunostinte lingvistice si se deschid oportunitati de a experimenta sau a afla mai multe despre culturi diferite. Voluntarii vor organiza intalniri la fiecare doua saptamani pentru toti cei care vor sa exerseze engleza, romana, franceza, limba turca, italiana, etc.

ATELIERE DE DANS Pe langa cresterea increderii in sine, atelierele de dans pentru copii ii ajuta pe acestia sa-si dezvolte statura, creativitatea si intelegerea interculturala. Voluntarii pot alege tipurile de dans pe care le prefera sau pot solicita ajutorul unui dansator profesionist.

ATELIERE DE CREATIVITATE Acestea sunt ocazia perfecta pentru participanti de a iesi din rutina zilnica si a aborda unele activitati dintr-o noua perspectiva. Voluntarii au libertatea de a defini directia atelierelor, fie ca prefera origami, ateliere de bijuterii, cursuri de desen, seri de filme cu discutii la final, sau alte ateliere care sa dezvolte creativitatea.

LUNA MULTICULTURALA SAU EVENIMENTE MULTICULTURALE Cultura este o formaa de expresie umana. Ea se invata si se imparte cu cei care traiesc o perioada in acelasi mediu social. In cadrul acestor evenimente, voluntarii au ocazia sa se exprime, prezentand si promovand propria lor cultura.

EVENIMENTE DE PROMOVARE EVS – CARAVANA EVS – ACTIVITATI INTERACTIVE Prin Caravana EVS, voluntarul isi promoveaza propria experienta. Ce inseamna sa fii voluntar si cum iti afecteaza asta viata? Evenimentele sunt organizate in cadrul liceelor sau universitatilor, de echipe de vluntari, pentru incurajarea tinerilor sa isi deschida perspectivele, participand intr-un stagiu EVS.

ACTIVITATI ZILNICE LA CENTRUL INFO SEGA Aici voluntarii isi vor pregati activitatile si vor invata despre subiectele pe care vor sa le includa in evenimente. De asemenea, vor sprijini activitatile organizatiei, prin scriere de articole sau rapoarte, traduceri, sau alte sarcini administrative

Costurile de cazare, transport, asigurare de sanatate, masa si alocatia de trai sunt asigurate prin programul Erasmus+.

Profilul candidatului: Voluntarul trebuie sa aiba varsta intre 17 si 30 de ani si sa fie cetatean roman.   Pentru mai multe detalii asteptam un e-mail la adresa voluntar@provobis.ro. Pentru mai multe detalii legate de programul EVS puteti consulta http://www.voluntareuropean.ro. EVS Kavadarci

Contact

provobis@provobis.ro
Tel./Fax: 004-0264-412 897
Program: 09:00-17:00
Cluj-Napoca | Romania

Afilieri