EVS – Volunteering is Sharing – Wroclaw, Polonia

Wroczlaw - stagiu EVS

Localitatea desfasurarii stagiului: Wroclaw, Polonia

Perioada stagiului EVS: 10 martie 2018 – 9 martie 2019

Organizatia gazda: TRATWA Association

 

Despre organizatie

TRATWA Association este o organizatie poloneza cu peste 13 ani de activitate, care se ocupa de sprijinirea tinerilor din grupuri vulnerabile. Misiunea organizatiei este de a crea conditii de munca potrivite pentru tinerii care provin din medii dezavantajate sau dificile si de a contribui prin diverse actiuni la integrarea lor in societate.

Despre proiect

Prin acest proiect, “Volunteering is Sharing”, organizatia doreste continuarea parteneriatelor existente si sprijinirea activa a voluntarilor implicati.  Proiectul incurajeaza 12 voluntari din 8 tari (Italia, Spania, Romania, Bulgaria, Franta, Croatia, Grecia si Portugalia) sa-si dezvolte abilitatile de organizare si creatie prin conceperea de proiecte artistice, fotografice, video, promovare de evenimente, etc.

Volunteering is Sharing: Video de prezentare 

Profilul voluntarului

Voluntarul are varsta intre 18 si 30 de ani, este dornic sa invete lucruri noi si motivat sa participe la activitatile propuse in cadrul proiectului. O persoana deschisa, dornica sa interactioneze intr-un context educational non-formal cu alte persoane tinere, cu persoane de varsta a treia si cu lideri sociali. Voluntarul trebuie sa-si doreasca imbunatatirea aptitudinilor si abilitatilor personale, sa fie mereu deschis la experiente noi, sa fie interesat de activitatile de animare si sa abia hobby-uri pe care sa le impartaseasca atunci cand organizeaza activitati si proiecte pentru comunitate.

Deoarece jumatate din grupul de 12 voluntari va fi format din tineri provenind din medii dificile sau dezavantajate, care se confrunta cu excludere sociala sau cu o situatie economica dificila, vrem sa incurajam tinerii din aceste categorii sa considere proiectul ca pe o oportunitate de dezvoltare personala si sa se inscrie.

Initiative din cadrul proiectului “Volunteering is Sharing” 

1. Let’s go with ideas. Organizarea de ateliere pe teme de educatie interculturala, mobility, democratie si coordonarea de activitati de animare pentru copii si tineri.

2. My place. Voluntarii se ocupa de ateliere si cursuri de gatit in cadrul Centrul de initiativa pentru tineri PPM Zajezdnia. Centrul este dedicat adolescentilor si tinerilor predispusi la excludere sociala pentru care se organizeaza activitati bazate pe educatie non-formala.

3. Renovarea Centrul “Czasoprzestrzeń” de Cultura Academica si Initiativa Locala. Deoarece este nevoie de  ajutor la munca de renovare, voluntarii EVS vor fi implicati in mici activitati de reparatii. Mai mult, voluntari vor contribui la organizarea evenimentelor desfasurate in Czasoprzestrzen si vor ajuta cu logistica, promovarea si se vor implica in sarcinile care deriva din evenimentele ce au loc in aceasta locatie.

Video: Centrul “Czasoprzestrzeń“, Facebook: Czasoprzestrzen

4. Proiect individual. Voluntari pasionat de un subiect anume sau cu un hobby interesant are posibilitatea sa-si sa realizeze un proiect individual pe o tema aleasa (poate organiza ateliere, evenimente, etc. pe temele preferate). Organizatia gazda ii va pune la dispozitie toate resursele si ajutorul diponibil pentru a-i fi cat mai usor si placut sa-si implementeze ideea.

 

Pentru mai multe detalii asteptam un e-mail la adresa voluntar@provobis.ro.

Pentru mai multe detalii legate de programul EVS puteti consulta www.voluntareuropean.ro.

 

Wroczlaw - stagiu EVS

Calendar de perete – 2018

Planner 2018 Final mic mic mic

La inceput de an se fac planurile mari. Pentru a avea o imagine cat mai cuprinzatoare si a nu rata cele mai importante evenimente ale anului, va oferim si in 2018 calendarul de perete. Am ales un design colorat si vesel dar si plin de hotarare: alegem voluntariatul, in oricare din formele sale!

Planner 2018 Final mic mic Afla mai multe

Cautam Program Assistant!

cautam

Unde? Cluj-Napoca
Timp de lucru? norma intreaga, la birou – 75% si deplasari in tara si strainatate 25%;
Perioada? 3 luni perioada de proba, cu posibilitate de incheiere a unui contract pe perioada nedeterminata.

Data de incepere propusa: 5 Ianuarie 2018

Afla mai multe

Becoming a Strong House in the EVS Realm

119

In perioada 25-31 august 2017 am avut bucuria de a organiza un training de poveste, pentru care ne-am pregatit cu atentie si pasiune, rasplatite pe deplin de oamenii frumosi care au decis sa accepte invitatia noastra in taramul magic al EVS.

Becoming a Strong House in the EVS Realm a fost primul training din cadrul proiectului EVS Realm: Masters of the Learning Path, pe care il implementam din martie 2017 in parteneriat cu Politistiko Ergastiri Ayion Omoloyiton (Cipru), ANAWOJ (Polonia) si CEV – Centrul European de Voluntariat (Belgia), fiind finantat prin programul Erasmus +, linia de Parteneriate Strategice – Tineret. Afla mai multe

Vesti EVS din orasul german Görlitz

20864688_1437779676271940_1597250211_n

Am primit vesti de la Teodora Vasilichi, una dintre voluntarele noastre plecate prin Serviciul European de Voluntariat in orasul german Görlitz, unde realizeaza activitati la o scoala primara evanghelica numita „Dietrich-Heise-Schule”. Va invitam sa cititi impresiile ei dupa primele doua saptamani.

Afla mai multe

Contact

provobis@provobis.ro
Tel./Fax: 004-0264-412 897
Program: 09:00-17:00
Cluj-Napoca | Romania

Afilieri