EVS – “Make a Difference – Be a Best Buddy!” – Norvegia

EVS Norway

Localitatea desfasurarii stagiului: Hornsjoe, Norway.

Perioada stagiului EVS: 10 iunie – 10 decembrie 2017

Organizatia gazda: Stiftelsen den Reisende Høgskole – One World Institute Norway

 

Stiftelsen den Reisende Høgskole sau One World Institute Norway este o fundatie care ofera programe educationale. Scopul programelor desfasurate este de a aduce impreuna oameni din medii diferite pentru a invata unii de la altii.

Obiectivul acestui proiect este de a dezvolta un program de training inovativ, de 2 luni, pentru dezvoltarea abilitatilor practice a tinerilor intre 18 si 25 de ani, care provin din medii diferite. Multi dintre acesti tineri au fost victime ale neglijentei, abuzului de droguri sau alcool sau altor dificultati sociale.

Metoda folosita pe parcursul acestui program este “Best Buddy”. Voluntarul va lucra in permanenta cu unul dintre tineri. Voluntarul se va asigura ca tanarul urmeaza un program prestabilit de activitati educationale si practice in pregatirea pentru un trai independent. In cadrul proiectului, vor fi patru voluntari EVS, care vor lucra cu patru tineri.

 

Activitatile si sarcini ale voluntarului:

-  va petrece timp cu tanarul, va organiza si desfasura activitati practice, sportive si in aer liber, ateliere educationale, etc;

- va organiza training-uri practice si alte activitati pentru dezvoltarea abilitatilor tinerilor;

- va coopera cu comunitatea locala si va implica tanarul in activitati si evenimente;

- va sustine si incuraja tanarul sa ia initiativa.

- va stimula interesul tinerilor pentru domenii cum ar fi mediul inconjurator, diferite culturi, cetatenie europeana si participare, etc.

- va promova activitatea desfasurata si rezultatele acesteia prin diferite canale.

 

Costurile de cazare, transport, asigurare de sanatate, masa si alocatia de trai sunt asigurate prin programul Erasmus+.

 

Profilul candidatului: Voluntarul trebuie sa aiba varsta intre 18 si 30 de ani si sa fie cetatean roman. Este indicat sa existe interes pentru asistenta sociala si lucru cu tineri vulnerabili. Voluntarul trebuie sa vorbeasca engleza cel putin la nivel de incepator (abilitati de comunicare intr-o limba scandinava pot fi un plus).

 

Pentru mai multe detalii asteptam un e-mail la adresa voluntar@provobis.ro.

Pentru mai multe detalii legate de programul EVS puteti consulta http://www.voluntareuropean.ro.

 

EVS Norway

EVS – „Youth Creativity Club” – Kavadarci, Macedonia

EVS Kavadarci

Localitatea desfasurarii stagiului: Kavadarci, Macedonia

Perioada stagiului EVS: 1 iunie 2017 – 31 mai 2018

Organizatii gazda: Coalition of Youth Organizations SEGA

 

Proiectul Youth Creativity Club va reuni voluntari SEV din Turcia, Franta si Romania care vor fi implicati in proiecte foarte variate pe parcursul unui an. Dintre acestea, cateva sunt:

LANGUAGE CAFÉ

In acest tip de “cafenea” se realizeaza un schimb de cunostinte lingvistice si se deschid oportunitati de a experimenta sau a afla mai multe despre culturi diferite. Voluntarii vor organiza intalniri la fiecare doua saptamani pentru toti cei care vor sa exerseze engleza, romana, franceza, limba turca, italiana, etc.

ATELIERE DE DANS

Pe langa cresterea increderii in sine, atelierele de dans pentru copii ii ajuta pe acestia sa-si dezvolte statura, creativitatea si intelegerea interculturala. Voluntarii pot alege tipurile de dans pe care le prefera sau pot solicita ajutorul unui dansator profesionist.

ATELIERE DE CREATIVITATE

Acestea sunt ocazia perfecta pentru participanti de a iesi din rutina zilnica si a aborda unele activitati dintr-o noua perspectiva. Voluntarii au libertatea de a defini directia atelierelor, fie ca prefera origami, ateliere de bijuterii, cursuri de desen, seri de filme cu discutii la final, sau alte ateliere care sa dezvolte creativitatea.

LUNA MULTICULTURALA SAU EVENIMENTE MULTICULTURALE

Cultura este o formaa de expresie umana. Ea se invata si se imparte cu cei care traiesc o perioada in acelasi mediu social. In cadrul acestor evenimente, voluntarii au ocazia sa se exprime, prezentand si promovand propria lor cultura.

EVENIMENTE DE PROMOVARE EVS – CARAVANA EVS – ACTIVITATI INTERACTIVE

Prin Caravana EVS, voluntarul isi promoveaza propria experienta. Ce inseamna sa fii voluntar si cum iti afecteaza asta viata? Evenimentele sunt organizate in cadrul liceelor sau universitatilor, de echipe de vluntari, pentru incurajarea tinerilor sa isi deschida perspectivele, participand intr-un stagiu EVS.

ACTIVITATI ZILNICE LA CENTRUL INFO SEGA

Aici voluntarii isi vor pregati activitatile si vor invata despre subiectele pe care vor sa le includa in evenimente. De asemenea, vor sprijini activitatile organizatiei, prin scriere de articole sau rapoarte, traduceri, sau alte sarcini administrative

 

Costurile de cazare, transport, asigurare de sanatate, masa si alocatia de trai sunt asigurate prin programul Erasmus+.

Profilul candidatului: Voluntarul trebuie sa aiba varsta intre 17 si 30 de ani si sa fie cetatean roman.

 

Pentru mai multe detalii asteptam un e-mail la adresa voluntar@provobis.ro.

Pentru mai multe detalii legate de programul EVS puteti consulta http://www.voluntareuropean.ro.

EVS Kavadarci

EVS – “Culture Station” – Rumia, Poland

EVS Rumia

Localitatea desfasurarii stagiului: Rumia, Polonia

Perioada stagiului EVS: 1 martie 2017 – 28 februarie 2018

Organizatia coordonatoare: Centre for Youth Cooperation and Mobility

Organizatia gazda: City Public Library Rumia

In septembrie 2014, vechea gara din Rumia, o cladire pana atunci deteriorata, redeschisa sub forma de Stacja Kultura (Station Culture sau Gara Cultura), a devenit un spatiu modern si inovativ. Lucrarea de redefinire a cladirii a castigat premiul Single Space Design in cadrul  Library Interior Design Awards, si va fi gazda voluntarului EVS. Cei interesati pot face un tur virtual, sa se convinga.

Aici iau loc cele mai multe evenimente educationale si culturale din oras. Cooperarea stransa cu alte asociatii si grupuri de initiativa a imbogatit de-a lungul timpului calendarul activitatilor. Se organizeaza intalniri cu scriitori, calatori si alte persoane interesante, concerte, piese de teatru pentru adulti si copii, conferinte, ateliere si reprezentatii.

Principalele activitati desfasurate de voluntar vor fi:

- sustinerea bibliotecarului in organizarea si desfasurarea diferitelor activitati, jocuri sau ateliere pentru copii

- ajutor la cursurile de informatica pentru seniori in cadrul ”University of the Third Age”

- organizarea altor tipuri de evenimente desfasurate in bilblioteca.

- sprijin in promovarea activitatilor bibliotecii

- activitati de design grafic, realizare de prezentari si animatii cu ajutorul specialistului IT.

Pe langa aceste activitati, voluntarul este incurajat sa-si realizeze propriile idei sau sa-si promoveze propria cultura, istorie si limba materna.

Profilul candidatului:

Cautam un voluntar caruia ii place sa lucreze cu copiii, dezvolta usor o buna relatie cu ei si se bucura sa participe la activitati artistice, muzicale sau chiar actoricesti. Ar fi foarte util sa detina cunostinte de baza despre cateva programe de grafica sau manipulare foto si despre echipamentul video. Voluntarul trebuie sa fie comunicativ si deschis la experiente noi, creative si inventive. Ideal, candidatul trebuie sa se descurce in limba engleza cel putin la nivel de incepator si sa isi doreasca sa studieze limba poloneza. Deschiderea pentru implicare in viata de zi cu zi a organizatiei constituie un plus.

 

Costurile de cazare, transport, asigurare de sanatate, masa si o alocatie de trai sunt asigurate prin programul Erasmus+.

Pentru mai multe detalii asteptam un e-mail la adresa voluntar@provobis.ro.

Pentru mai multe detalii legate de programul EVS puteti consulta http://www.voluntareuropean.ro.

EVS Rumia

EVS – “Growth through friendship and knowledge” – Volda, Norvegia

EVS Volda

Localitatea desfasurarii stagiului: Volda, Norvegia

Perioada stagiului EVS: februarie – august 2017 (durata e flexibila si se stabileste cu voluntarul selectat: minim 2 luni, maxim 6 luni)

Organizatia gazda: Volda kyrkjelege fellesråd – Church of Norway in Volda municipal

Acest proiect isi propune sa intensifice contactul tinerilor norvegieni cu alte tari Europene si realitatile acestora. Prin prezenta voluntarilor europeni, comunitatea locala devine mai puternica, mai dinamica, se intaresc relatiile intre tineri si copii, sunt oferite noi oportunitati pentru tineri, care ajuta la cresterea calitatii vietii acestora.

Organizatia este la al 6-lea proiect EVS si se preocupa sa ofere voluntarilor o diversitate de activitati in care sa se implice. Astfel, ca voluntar in Volda veti putea initia si desfasura activitati creative pentru copii si tineri, va veti putea implica in programele educationale ale bisericii, in programul de training pentru lideri tineri, veti putea dezvolta noi activitati pentru studenti, sa planuiti activitati de schimb de experienta, sa sprijiniti activitatile practice si administrative ale YMCA si ale echipei educationale.

Prin implicarea in proiect, voluntarii isi vor dezvolta competente de limba norvegiana, de aplicare a metodologiilor de lucru cu copii si tineri, competente pedagogice, competente de management de proiect, dar si o mai buna intelegere a diferentelor culturale si a valorilor democratice.

Costurile de cazare, transport, asigurare de sanatate, masa si o alocatie de trai sunt asigurate prin programul Erasmus+.

Profilul candidatului: Voluntarul trebuie sa aiba varsta intre 17 si 30 de ani si sa fie cetatean roman. Cautam o persoana foarte motivata cu o atitudine pozitiva. Candidatul ideal trebuie sa fie interesat de lucrul cu copii sau tineri, prin metode de educatie non-formala si sa fie dispus sa propuna idei de activitati care sa se integreze culturii organizationale gazda.

 

Pentru mai multe detalii asteptam un e-mail la adresa voluntar@provobis.ro.

Pentru mai multe detalii legate de programul EVS puteti consulta http://www.voluntareuropean.ro.

EVS Volda

EVS – „Supporting Learning Communities” – Valencia, Spania

EVS Valencia

Localitatea desfasurarii stagiului: Valencia, Spania

Perioada stagiului EVS: 23 februarie 2017 – 14 decembrie 2017

Organizatia coordonatoare: XERACION Valencia

Organizatii gazda: Scoala Santiago Apóstol si Asociatia Brúfol.

Activitatile propuse in cadrul acestui proiect sunt extrem de diverse. Fiecare voluntar isi va putea stabili parte din program impreuna cu persoanele responsabile din cadrul scolii, indeplinind sarcini specifice, dar avand la dispozitie o mare flexibilitate pentru a-si urma propriile pasiuni. Voluntarii isi vor petrece cea mai mare parte a timpului la Scoala Santiago Apostol, dar vor aloca un numar de ore (nu mai mult de 4 ore pe saptamana) Asociatiei Brúfol. Astfel, voluntarii vor dobandi experienta atat in cadrul unui proiect in domeniu educational cat si in sectorul non-profit.

Tipurile de activitati variaza de la asistenta acordata seniorilor, copiilor in cadrul programului de dimineata, tinerilor cu oportunitati reduse, asistenta pentru ca tinerele mame sa dobandeasca noi competente, prevenirea dependentei de droguri, organizarea de grupuri interactive, instruire familiala, lectii de utilizare a computerului, activitati pentru tineri cu risc de abandon scolar, activitati muzicale, dezbateri si discutii, emisiuni radio, sport, la alte tipuri de ateliere educative sau cu profil social.

Voluntarii isi vor dezvolta la randul lor competente digitale, lingvistice, sociale, interculturale si vor reusi in acelasi timp sa inteleaga mai bine comunitatile aflate in risc de excluziune sau cu oportunitati reduse.

Costurile de cazare, transport, asigurare de sanatate, masa si o alocatie de trai sunt asigurate prin programul Erasmus+.

Profilul candidatului: Voluntarul trebuie sa aiba varsta intre 17 si 30 de ani si sa fie cetatean roman. Cautam o persoana foarte motivata cu o atitudine pozitiva. Candidatul ideal trebuie sa fie interesat de lucrul cu copii sau tineri din zone marginalizate, prin educatia non-formala. Constituie un avantaj cunostinte de limba spaniola.

 

Pentru mai multe detalii asteptam un e-mail la adresa voluntar@provobis.ro.

Pentru mai multe detalii legate de programul EVS puteti consulta http://www.voluntareuropean.ro.

EVS Valencia

 

Contact

provobis@provobis.ro
Tel./Fax: 004-0264-412 897
Program: 09:00-17:00
Cluj-Napoca | Romania

Afilieri