EVS – Volunteering is Sharing – Wroclaw, Polonia

Wroczlaw - stagiu EVS

Localitatea desfasurarii stagiului: Wroclaw, Polonia

Perioada stagiului EVS: 10 martie 2018 – 9 martie 2019

Organizatia gazda: TRATWA Association

 

Despre organizatie

TRATWA Association este o organizatie poloneza cu peste 13 ani de activitate, care se ocupa de sprijinirea tinerilor din grupuri vulnerabile. Misiunea organizatiei este de a crea conditii de munca potrivite pentru tinerii care provin din medii dezavantajate sau dificile si de a contribui prin diverse actiuni la integrarea lor in societate.

Despre proiect

Prin acest proiect, “Volunteering is Sharing”, organizatia doreste continuarea parteneriatelor existente si sprijinirea activa a voluntarilor implicati.  Proiectul incurajeaza 12 voluntari din 8 tari (Italia, Spania, Romania, Bulgaria, Franta, Croatia, Grecia si Portugalia) sa-si dezvolte abilitatile de organizare si creatie prin conceperea de proiecte artistice, fotografice, video, promovare de evenimente, etc.

Volunteering is Sharing: Video de prezentare 

Profilul voluntarului

Voluntarul are varsta intre 18 si 30 de ani, este dornic sa invete lucruri noi si motivat sa participe la activitatile propuse in cadrul proiectului. O persoana deschisa, dornica sa interactioneze intr-un context educational non-formal cu alte persoane tinere, cu persoane de varsta a treia si cu lideri sociali. Voluntarul trebuie sa-si doreasca imbunatatirea aptitudinilor si abilitatilor personale, sa fie mereu deschis la experiente noi, sa fie interesat de activitatile de animare si sa abia hobby-uri pe care sa le impartaseasca atunci cand organizeaza activitati si proiecte pentru comunitate.

Deoarece jumatate din grupul de 12 voluntari va fi format din tineri provenind din medii dificile sau dezavantajate, care se confrunta cu excludere sociala sau cu o situatie economica dificila, vrem sa incurajam tinerii din aceste categorii sa considere proiectul ca pe o oportunitate de dezvoltare personala si sa se inscrie.

Initiative din cadrul proiectului “Volunteering is Sharing” 

1. Let’s go with ideas. Organizarea de ateliere pe teme de educatie interculturala, mobility, democratie si coordonarea de activitati de animare pentru copii si tineri.

2. My place. Voluntarii se ocupa de ateliere si cursuri de gatit in cadrul Centrul de initiativa pentru tineri PPM Zajezdnia. Centrul este dedicat adolescentilor si tinerilor predispusi la excludere sociala pentru care se organizeaza activitati bazate pe educatie non-formala.

3. Renovarea Centrul “Czasoprzestrzeń” de Cultura Academica si Initiativa Locala. Deoarece este nevoie de  ajutor la munca de renovare, voluntarii EVS vor fi implicati in mici activitati de reparatii. Mai mult, voluntari vor contribui la organizarea evenimentelor desfasurate in Czasoprzestrzen si vor ajuta cu logistica, promovarea si se vor implica in sarcinile care deriva din evenimentele ce au loc in aceasta locatie.

Video: Centrul “Czasoprzestrzeń“, Facebook: Czasoprzestrzen

4. Proiect individual. Voluntari pasionat de un subiect anume sau cu un hobby interesant are posibilitatea sa-si sa realizeze un proiect individual pe o tema aleasa (poate organiza ateliere, evenimente, etc. pe temele preferate). Organizatia gazda ii va pune la dispozitie toate resursele si ajutorul diponibil pentru a-i fi cat mai usor si placut sa-si implementeze ideea.

 

Pentru mai multe detalii asteptam un e-mail la adresa voluntar@provobis.ro.

Pentru mai multe detalii legate de programul EVS puteti consulta www.voluntareuropean.ro.

 

Wroczlaw - stagiu EVS

Pro Vobis – 25 de ani

La finalul anului, am mai aruncat o privire asupra realizarilor ultimilor 25 de ani,

sa ne pregatim mai bine pentru urmatorii 25.

25 DE ANI DE PRO VOBIS – EPISODUL 12

12916754_968407896547177_6365177689914662116_o

E o zi de decembrie… stau cu o cana fierbinte in mana si scriu cu drag si nostalgie o scrisoare. Cui? Iti scriu ca unui prieten bun… caci asta esti!

Scrisoare Cora PVCand a inceput acest an si am invitat cunoscuti ai tai sa scrie despre tine, ma tot gandeam ce ti-as spune eu. Iata ca a venit si clipa asta, ca ultimul episod din povestea celebrarii tale sa il scriu eu… si cum sa fie mai potrivit, decat printr-o scrisoare? M-am pregatit sa iti scriu de mana, pentru ca atunci cand a inceput povestea noastra, asta era inca un mod destul de obisnuit de a transmite ganduri :)

m_IMG_0734PRIETENE… Prima data ti-am auzit numele acum 14 ani… habar nu aveam ce apropiati vom deveni! Aceasta nu e chiar o scrisoare de dragoste. Dar e una de respect, prietenie si apreciere. Nu esti perfect, dar niciunii nu suntem. Si nu asta e important, ci mai degraba ce iti propui tu sa faci cu noi si noi, prin tine, cu altii….

De atatia ani ai reusit sa faci multe….enorm de multe! Poate pentru unii ar parea ca nu destule, dar inca avem timp inainte, nu? Pentru mine uneori e coplesitor cate s-au petrecut in anii de cand calatorim impreuna…, cate s-au intamplat cu tine…, dar si cu mine :)

Si anul acesta, cand am inceput sa sap in istoria ta, sa caut cine au fost cei care te-au format si ti-au ghidat calea, am fost si mai impresionata de ce ai realizat in toti acesti ani.

19030216_702251876566336_364548726014478950_nCand te-am cunoscut eu, erai un copil deja binecunoscut in Romania si nu numai. Apoi a urmat o adolescenta tumultoasa si efervescenta…, la 18 ani ai avut un copil…, apoi l-ai lasat de manuta, sa creasca si ti-ai vazut de drum, cu incredere. Te-ai imprietenit cu altii, mai mari decat tine si ai continuat sa vorbesti oricui te-a ascultat de marea ta pasiune, de motivul pentru care tu traiesti - voluntariatul.

Oare cand vei implini 50 de ani vom mai putea sta la taclale tot asa? Unde va fi voluntariatul din Romania peste inca 25 de ani? Cat de aproape vei fi de viziunea ta de acum? Si cine iti va fi alaturi? Toate astea nu le putem sti acum. Ce stiu insa este ca iti sunt recunoscatoare! Si ca vreau sa iti multumesc din inima… pentru tot ce mi-ai oferit mie in ultimii 11 ani de cand calatorim impreuna si pentru tot ce ai facut posibil in lumea voluntariatului in ultimii 25 de ani. Nu e putin!!

Cu mine, ai facut minuni! M-ai transformat dintr-o tanara studenta debusolata, oarecum fara directie, proaspat intoarsa din experienta vietii, plasata peste un ocean si zeci de limitari personale, intr-un profesionist hotarat, cu pasiune declarata pentru voluntariat si cresterea lui, chiar invidiat de fostii colegi, pentru locul de munca ideal. Calatoria asta, devenirea – nu mi-a fost lina sau rapida, mi-ai dat test dupa test si sansa dupa sansa, m-ai plantat in tot felul de situatii, m-ai purtat prin pozitii si proiecte diferite, oferindu-mi grade mari si mici de responsabilitate si dandu-mi si caramizile si cimentul si mistria, cu care sa ma construiesc.

Scrisoare Cora PVDincolo de multumiri, eu iti doresc ca tot ce ai muncit si construit sa iti dea putere si incredere sa continui! Sa reusesti sa strangi in jurul tau oamenii potriviti pentru viziunea ta mare, sa stii cand si unde si cum sa fii prezent, vizibil si implicat, sa inveti in continuare si sa te mentii eficient, profesionist, competent si cautat de cei care vor sa paseasca in lumea magica a voluntarilor. Si datorita tie si altora ca tine, sa fim tot mai multi cei care nu doar fac voluntariat, nu doar il admira, il recunosc si il sprijina, ci il si recomanda din toata inima!

Multumesc pentru lectii. Pentru crestere. Pentru provocari. Pentru colegi. Pentru calatorii. Pentru emotii. Pentru resurse. Pentru sanse. Pentru rabdare. Pentru felul in care numele tau creeaza reactii. Pentru intrebari. Pentru valori. Pentru sentimentul de familie.

PENTRU VOI TOTI!

Scrisoare Cora PV

 

1

25 DE ANI DE PRO VOBIS – EPISODUL 11

Adrian Gocan

De la SDL pentru Pro Vobis cu drag!

Am avut norocul sa fim “gasiti” de catre Pro Vobis acum patru ani. Au venit la noi cu dorinta de a ne implica in Give and Gain Day – o initiativa marca Business in the Community pe care Pro Vobis o reprezinta in Romania.

Afla mai multe

Pune-ti centura, incepe Aventura!

andreea hana la versailles

Andreea a plecat de-o luna in stagiul EVS pe care si l-a ales. Mai jos, puteti citi despre primele ei experiente si ganduri.

“Pune-ti centura, incepe Aventura!” Asta mi-am spus din senin in timp ce avionul se pregatea sa decoleze. “Primul meu bilet doar dus”, am continuat. Afla mai multe

Contact

provobis@provobis.ro
Tel./Fax: 004-0264-412 897
Program: 09:00-17:00
Cluj-Napoca | Romania

Afilieri