Creative Drama – atelier interactiv

Voluntariatul nu are limita superioara de varsta.

De fapt, daca stam putin sa ne gandim, nu are prea multe limite. Asa ca va invitam sa exploram impreuna beneficiile si multiplele valentele ale voluntariatului, la intersectia sa cu teatrul, tinerii si seniorii!

Mai exact, va propunem o intalnire vesela si plina de lectii impartasite, pe care le-am adunat in cadrul proiectului Erasmus+ CreaTYV – Creative Drama for Training Young Volunteers in Intergenerational Learning Environments. Prin acest proiect ne-am propus sa aducem impreuna tineri aflati in situatii vulnerabile si seniori voluntari, gata sa-si impartaseasca experienta si intelepciunea, cu ajutorul unei tehnici inovative care propune o metodologie inedita de a aduce impreuna cele 2 generatii.

Pentru facilitarea primelor intalniri intre  seniori si tineri, partenerii nostri de la Gaiety School of Acting din Dublin au dezvoltat in cadrul proiectului o serie de ateliere dramatice folosind metoda „creative drama”, pe care ceilalti partneri le-au testat apoi si rafinat! Daca vreti sa stiti mai multe, sa vedeti cu ochii vostri si sa simtiti pe propria piele cum arata, cum se simte si ce genereaza un astfel de atelier, asteptam sa va inscrieti.

Pe de alta parte, daca va intriga ideea de a implica seniori in activitatile pe care le desfasurati, daca implicati deja seniori si sunteti gata sa impartasiti din experienta voastra, sau doar vreti sa sarbatoriti impreuna cu noi Ziua Internationala a Voluntarilor in mod activ si complet conectat cu lumea voluntariatului, va asteptam cu drag!

Cand?

Miercuri, 5 decembrie 2018, intre orele 11:00 si 18:00

Ce vom face?

– o prezentare despre ce inseamna voluntariatul intergenerational, care sunt beneficiile si recomandarile venite din bune practici;

– un „demo” din atelierele creative, dramatice si hiper-interactive realizate prin proiect.

– o discutie pe marginea setului de recomandari de politici publice pentru sprijinirea voluntariatului tinerilor in contexte intergenerationale, folosind educatia non-formala, pe care l-am elaborat in cadrul proiectului impreuna cu celelalte 4 organizatii partenere din Cehia, Italia, Irlanda si Romania.

Unde?

La prietenii nostri de la Education Studio – adresa: Str. Regele Ferdinand nr.30, ap. 3, cod postal 400110 (langa Magazinul Central Cluj-Napoca). Interfon 030

V-am convins? Inscrierile se fac AICI, pana in 2 decembrie 2018.

Accesul la atelier este gratuit, insa numarul de locuri este limitat! Asa ca in urma inscrierii, veti primi de la noi vesti despre lista finala de participanti, precum si alte detalii.

Pentru mai multe informatii va stam la dispozitie la diana@provobis.ro.

visual 5 dec 18 - pt site