EVS – „Youth Creativity Club” – Kavadarci, Macedonia

EVS Kavadarci

Localitatea desfasurarii stagiului: Kavadarci, Macedonia

Perioada stagiului EVS: 1 iunie 2017 – 31 mai 2018

Organizatii gazda: Coalition of Youth Organizations SEGA

 

Proiectul Youth Creativity Club va reuni voluntari SEV din Turcia, Franta si Romania care vor fi implicati in proiecte foarte variate pe parcursul unui an. Dintre acestea, cateva sunt:

LANGUAGE CAFÉ

In acest tip de “cafenea” se realizeaza un schimb de cunostinte lingvistice si se deschid oportunitati de a experimenta sau a afla mai multe despre culturi diferite. Voluntarii vor organiza intalniri la fiecare doua saptamani pentru toti cei care vor sa exerseze engleza, romana, franceza, limba turca, italiana, etc.

ATELIERE DE DANS

Pe langa cresterea increderii in sine, atelierele de dans pentru copii ii ajuta pe acestia sa-si dezvolte statura, creativitatea si intelegerea interculturala. Voluntarii pot alege tipurile de dans pe care le prefera sau pot solicita ajutorul unui dansator profesionist.

ATELIERE DE CREATIVITATE

Acestea sunt ocazia perfecta pentru participanti de a iesi din rutina zilnica si a aborda unele activitati dintr-o noua perspectiva. Voluntarii au libertatea de a defini directia atelierelor, fie ca prefera origami, ateliere de bijuterii, cursuri de desen, seri de filme cu discutii la final, sau alte ateliere care sa dezvolte creativitatea.

LUNA MULTICULTURALA SAU EVENIMENTE MULTICULTURALE

Cultura este o formaa de expresie umana. Ea se invata si se imparte cu cei care traiesc o perioada in acelasi mediu social. In cadrul acestor evenimente, voluntarii au ocazia sa se exprime, prezentand si promovand propria lor cultura.

EVENIMENTE DE PROMOVARE EVS – CARAVANA EVS – ACTIVITATI INTERACTIVE

Prin Caravana EVS, voluntarul isi promoveaza propria experienta. Ce inseamna sa fii voluntar si cum iti afecteaza asta viata? Evenimentele sunt organizate in cadrul liceelor sau universitatilor, de echipe de vluntari, pentru incurajarea tinerilor sa isi deschida perspectivele, participand intr-un stagiu EVS.

ACTIVITATI ZILNICE LA CENTRUL INFO SEGA

Aici voluntarii isi vor pregati activitatile si vor invata despre subiectele pe care vor sa le includa in evenimente. De asemenea, vor sprijini activitatile organizatiei, prin scriere de articole sau rapoarte, traduceri, sau alte sarcini administrative

 

Costurile de cazare, transport, asigurare de sanatate, masa si alocatia de trai sunt asigurate prin programul Erasmus+.

Profilul candidatului: Voluntarul trebuie sa aiba varsta intre 17 si 30 de ani si sa fie cetatean roman.

 

Pentru mai multe detalii asteptam un e-mail la adresa voluntar@provobis.ro.

Pentru mai multe detalii legate de programul EVS puteti consulta http://www.voluntareuropean.ro.

EVS Kavadarci

Contact

provobis@provobis.ro
Tel./Fax: 004-0264-412 897
Program: 09:00-17:00
Cluj-Napoca | Romania

Afilieri