WEBINAR: Legea voluntariatului 78/2014

UPDATE: Inregistrarea webinarului este disponibila aici.

Webinarul „Legea voluntariatului – reglementari si implicatii practice” se adreseaza ONG-urilor, institutiilor, dar si companiilor implicate in proiecte de voluntariat, avand scopul de a clarifica aspecte conceptuale si practice ce tin de noua lege a voluntariatului – Legea 78/2014 privind reglementarea activitatii de voluntariat in Romania.

Cand?

Webinarul va fi transmis miercuri, 25 martie 2015, incepand cu ora 16. Webinarul va dura aproximativ 1 ora.

Ce subiecte vom aborda?

Vom raspunde in cadrul prezentarii celor mai „fierbinti” subiecte ridicate de noile reglementari aduse de actul normativ, printre care:
– tipurile de entitati care pot fi organizatii gazda pentru activitati de voluntariat
– varsta minima pentru voluntari si educatia pentru voluntariat
– necesitatea si rolul coordonatorului de voluntari
– contractul de voluntariat si alte instrumente obligatorii in lucrul cu voluntarii
– recunoasterea activitatii de voluntariat: experienta profesionala versus experienta in munca
Vom incheia cu o sesiune de intrebari si raspunsuri. Nota: Webinarul nu are rolul de a oferi sfaturi juridice!

Prezentarea va fi sustinuta de Cristina Rigman, director executiv al Asociatiei Pro Vobis – Centrul National de Resurse pentru Voluntariat. Cristina este un promotor al miscarii de voluntariat din Romania de peste 10 ani si a initiat, alaturi de Pro Vobis, procesul de modificare a legii voluntariatului, contribuind semnificativ la forma noilor reglementari.

Inregistreaza-te acum!

Pentru a participa, te rugam sa te inregistrezi completand formularul urmator:

https://attendee.gotowebinar.com/register/2428232212695321602

Dupa inregistrare vei primi un e-mail de confirmare. Participarea la webinar este gratuita.

Cum functioneaza webinarul?

Acest webinar este o prezentare online. Vei auzi vocea prezentatorului si vei urmari pe ecranul computerului tau o prezentare Power Point, transmisa online de pe computerul prezentatorului. Nu vei putea sa vezi prezentatorul, ci doar ceea ce este afisat pe ecranul computerului acestuia. Vei avea nevoie de un computer conectat la Internet si de difuzoare sau casti pentru a putea auzi prezentatorul. Intrebarile le vei putea adresa doar in scris, prin interfata webinarului (nu vei avea nevoie de microfon). Instructiunile tehnice le vei primi in e-mailul de confirmare. Pentru alte intrebari te rugam sa ne contactezi e-mail andrea [la] provobis.ro.

Te asteptam cu drag!

***

Webinarul face parte din proiectul Wake-Up Call: Volunteer Manager Role, implementat de Pro Vobis – Centrul National de Resurse pentru Voluntariat in perioada noiembrie 2014 – aprilie 2016 in cadrul programului Erasmus +, Actiunea Cheie 2 (Cooperare pentru inovare si schimb de bune practici, Parteneriate strategice in domeniul tineretului).