Mecanisme comunitare multisectoriale

Fundatia Charles Stewart Mott (SUA) sprijina de peste 10 ani strategia Pro Vobis de dezvoltare a voluntariatului in Romania. Strategia „Multisectorial mechanisms at community level – the way forward for harnessing the power of volunteering” vizeaza perioada 2013-2014 si are ca obiectiv general dezvoltarea de mecanisme multisectoriale inovative la nivel comunitar, intre diferiti actori relevanti care pot avea un impact pozitiv sustenabil asupra miscarii de voluntariat.

Obiectivele strategiei Pro Vobis 2013-2014 sunt:

(1)  Cresterea sprijinului si recunoasterii voluntariatului de catre companiile din Romania, ca un mijloc de investitie in comunitate, dar si de satisfacere a obiectivelor de afaceri.
– prin dezvoltarea de servicii personalizate pentru companii si mecanisme de parteneriat intre companii si alti parteneri comunitari (institutii, ONG-uri, etc.)

(2)  Cresterea recunoasterii voluntariatului de catre institutiile publice la nivel local si national si cresterea sprijinului acestora pentru voluntariat ca o resursa de dezvoltare sociala.
– prin activitati de advocacy, informare, dezvoltare de resurse si servicii adresate institutiilor publice.

(3) Capacitarea practicienilor din sectorul de voluntariat (cordonatori de voluntari / programe de voluntariat) pentru dezvoltare profesionala si dezvoltarea de mecanisme colaborative intre experti, la nivel local.
– prin training si facilitare de networking si schimburi de experienta.

(4)  Capacitarea organizatiilor care implica voluntari sa valorifice abilitatile voluntarilor si sa valorifice alte resurse comunitare necesare derularii unor programe de voluntariat de calitate, cu focus pe inovatie si sustenabilitate.
– 
prin dezvoltarea de servicii si resurse adresate ONGurilor si facilitarea colaborarii intre diversi actori.

(5)  Promovarea unei acoperiri active, largi si corecte a miscarii de voluntariat de catre mass-media.
– prin generarea si publicarea de continut jurnalistic atractiv si facilitarea implicarii jurnalistilor in activitati si evenimente din sectorul de voluntariat.

(6)  Intarirea capitalului organizational, financiar si de imagine al Pro Vobis, in vederea cresterii impactului si sustenabilitatii programelor asociatiei.
– prin pozitionarea Pro Vobis ca un furnizor de servicii pentru diferiti actori comunitari care po avea un impact pozitiv asupra dezvoltarii miscarii de voluntariat din Romania, atragerea de fonduri, expertiza si instruirea personalului asociatiei.