Politica de prelucrare a datelor cu caracter personal

Va respectam confidentialitatea si ne angajam sa va protejam datele personale. In acest sens, adoptam prezenta Politica de prelucrare a datelor cu caracter personal in vederea alinierii la dispozitiile Regulamentul nr. 679/2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (denumit in continuare „GDPR”), aplicabil in toate statele membre ale Uniunii Europene.

In randurile de mai jos va vom informa cu privire la modul in care va gestionam datele personale si drepturile dumneavoastra la confidentialitate. Va invitam sa cititi cu atentie aceasta declaratie de confidentialitate.

Cine suntem?

Operatorul de date este Pro Vobis – Centrul National de Resurse pentru Voluntariat, persoana juridica romana, CIF 4496862, cu sediul social in Cluj-Napoca, strada Rene Descartes, Nr. 6. Adresa de corespondenta: Cluj-Napoca, strada Virgil Fulicea, nr. 1, ap. 1.

In cazul in care aveti intrebari sau solicitari cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, ne puteti contacta trimitandu-ne un e-mail la adresa provobis@provobis.ro. De asemenea, ne puteti contacta telefonic la numarul de telefon 0264/412.897.

Cum colectam datele cu caracter personal?

In mod direct: obtinem date cu caracter personal de la persoane fizice, in diferite moduri, inclusiv prin completarea formularelor online, abonarea la newsletter, formulare de inscriere sau participare la cursurile si semninariile organizate de Pro Vobis.

Indirect: obtinem date cu caracter personal ale persoanelor fizice in mod indirect in cadrul relatiilor contractuale.

Ce categorii de date cu caracter personal colectam?

Datele cu caracter personal pe care le avem in vedere sunt:

  • Date de contact precum nume si prenume, numarul de telefon mobil, adresa de e-mail, adresa postala. In anumite cazuri colectam denumirea societatii/organizatiei/institutiei la care lucrati, denumirea postului, adresa profesionala precum si orice alt fel de informatie pe care dumneavoastra o furnizati catre Pro Vobis.
  • Informatii suplimentare prelucrate in mod obligatoriu in vederea incheierii sau exercitarii unui raport contractual sau comunicate in mod voluntar de catre dumneavoastra, cum ar fi instructiuni acordate, plati efectuate, solicitari si proiecte;
  • Informatii colectate din surse publice;
  • Alte date cu caracter personal necesare in scopul informarii dumneavoastra daca se dovedesc relevante activitatii pe care o desfasuram care se incadreaza in interesul legitim al operatorului;
  • Adresa de e-mail a persoanelor care se aboneaza la newsltetter sau a celor care confirma mentinerea abonarii. Adresele de e-mail se folosesc doar pentru tipul de newsletter/informare solicitat. Pentru dezabonare puteti folosi indicatiile din fiecare e-mail pe care il primiti sau ne puteti trimite un e-mail la provobis@provobis.ro
  • Adresa IP asignata calculatorului dumneavoastra de catre furnizorul de internet, adresa care va permite accesarea internetului. Pro Vobis foloseste informatii legate despre adresele de IP in scopul monitorizarii folosirii website-urilor si a imbunatatirii acestora pentru utilizatori.
  • Cookies. Sunt acele fisiere mici care contin litere si cifre care pot fi plasate pe dispozitivul dumneavoastra atunci cand vizitati o pagina de internet sau utilizati o aplicatie. Pentru mai multe informatii, consultati www.allaboutcookies.org. Site-urile noastre folosesc cookies pentru a va imbunatati experienta de navigare, tinand minte preferintele dumneavoastra si pentru a va arata continutul relevant.

De ce avem nevoie de datele cu caracter personal?

Prelucram date cu caracter personal in mod transparent, in urmatoarele scopuri:

  • Respectarea obligatiilor noastre legale (cum ar fi obligatii de pastrare a evidentelor).
  • Scopuri precum reclama, marketing si publicitate, statistica exclusiv in interesul operatorului sau imputernicitilor sai.
  • Promovarea serviciilor si proiectelor Pro Vobis prin intermediul newsletter-ului si a mesajelor de marketing;
  • Organizarea de cursuri, seminarii si a altor evenimente in scop educational.
  • Emiterea oricaror documente financiar-contabile, incheierea de contracte ori alte acte necesare in activitatea noastra.
  • Analiza si imbunatatirea comunicarii catre dumneavoastra.
  • Administrarea si intretinerea website-urilor.

Impartasim date cu caracter personal cu terte parti?

Comunicam date cu caracter personal unor terte parti in scopul imbunatatirii calitatii serviciilor si cursurilor pe care le prestam, insa acesti terti au, la randul lor, obligatii similare cu ale Pro Vobis in ceea ce priveste protectia datelor cu caracter personal.

Unii dintre acestia sunt terte parti care nu intentioneaza sa prelucreze datele, insa pot avea acces la acestea in indeplinirea sarcinilor sau in interactiunile lor cu Pro Vobis.

De asemenea, putem transmite datele cu caracter personal, in scopul navigarii pe site-ul web si in scopuri referitoare la utilizarea cookie-urilor, catre furnizori de servicii de analiza si de motoare de cautare pentru ca acestia sa furnizeze servicii de intretinere a site-urilor noastre.

Care sunt drepturile persoanelor vizate?

In calitate de persoana vizata, aveti urmatoarele drepturi:

  • Dreptul de a solicita o copie a datelor cu caracter personal aflate in posesia Pro Vobis, de a sti daca prelucram date despre dumneavoastra si dreptul de a afla care sunt acestea, cui sunt transferate, cat timp vor fi pastrate si unde le-am obtinut.
  • Dreptul de a solicita actualizarea datelor cu caracter personal inexacte sau care nu mai sunt de actualitate.
  • Dreptul de a solicita ca datele cu caracter personal sa fie sterse in momentul in care nu mai sunt necesare Pro Vobis.
  • Dreptul de a va retrage consimtamantul cu privire la prelucrare, atunci cand prelucrarea are la baza consimtamantul (ex. newsletter), fara insa a afecta legalitatea activitatilor de prelucrare realizate pana in momentul respectiv.
  • Dreptul de a fi informat cat mai clar despre drepturile dumneavoastra in domeniul datelor personale, si despre ce date prelucram despre dumneavoastra.
  • Dreptul la portabilitatea datelor se aplica in cazul in care va prelucram datele personale in mod automatizat in baza de consimtamant sau contract. Ne puteti cere sa va furnizam datele cu caracter personal iar noi vom raspunde solicitarii intr-un termen rezonabil.
  • Dreptul de restrictionare a prelucrarii in cazul unui litigiu cu privire la corectitudinea prelucrarii datelor cu caracter personal.
  • Dreptul de a inainta o plangere la autoritatea de supraveghere: Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, la adresa B-dul G-ral. Gheorghe Magheru, nr. 28-30, Bucuresti, Romania sau prin e-mail la anspdcp@dataprotection.ro.

Drepturile de mai sus pot fi exercitate in orice moment. Pentru exercitarea acestor drepturi, va incurajam sa contactati in scris al provobis@provobis.ro. De asemenea, in cazul in care doriti sa va retrageti consimtamantul acordat cu privire la scopurile de marketing direct, aveti posibilitatea de a utiliza optiunea “dezabonare” care este inclusa in fiecare comunicare de marketing.

Pastrarea securitatii datelor cu caracter personal

Ne asiguram ca accesul la datele cu caracter personal este limitat si autorizat doar persoanelor care au dreptul legal de a le folosi. Aceste persoane au obligatia de a asigura confidentialitatea datelor.

Pentru ce perioada vom pastra datele cu caracter personal?

Vom stoca datele cu caracter personal necesare prestarii serviciilor conform obiectului de activitate, pentru a pastra legatura cu persoanele vizate si pentru a ne conforma obligatiilor legale. Vom stoca datele dumneavoastra cu caracter personal doar pe perioada de timp necesara pentru atingerea scopurilor de prelucrare expuse mai sus, cu respectarea in acelasi timp a cerintelor legale in vigoare, sau pana cand va retrageti consimtamantul.

Estimam ca activitatile de prelucrare detaliate mai sus vor necesita stocarea datelor cu caracter personal pe urmatoarele perioade:

  • datele inscrise in contract si documentele financiare: 10 ani, cu incepere de la data incheierii exercitiului financiar in cursul caruia au fost intocmite.
  • restul datelor: pe tot parcursul perioadei contractuale si 5 ani de la incetarea contractului.

Odata ce perioada de prelucrare indicata mai sus expira, iar Pro Vobis nu mai are motive legale sau legitime de a prelucra datele dumneavoastra cu caracter personal, datele vor fi sterse in conformitate cu procedurile acesteia, care pot implica arhivarea, anonimizarea sau distrugerea acestora.

Revizuirea acestei politici de prelucrare a datelor cu caracter personal

Vom revizui prezenta Politica de prelucrare a datelor cu caracter personal si, in acest sens, vom publica versiunea revizuita a documentului.

Contact

provobis@provobis.ro
Tel./Fax: 004-0264-412 897
Program: 09:00-17:00
Cluj-Napoca | Romania

Afilieri