25 de ani de pro vobis – episodul 8

Mirela Oprea a fost membru al echipei Pro Vobis si apoi a Consiliul Director; in prezent ne scrie in calitate de prietena de nadejde.

 

Draga Pro Vobis, La Multi Ani!

Eram coordonator de voluntari la World Vision Romania, biroul din Cluj, cand am auzit pentru prima oara despre tine. Organizai o gala prin care erau premiate initiativele din domeniul voluntariatului. Colega mea a zis ca ar fi bine sa trimitem si noi descrierea programului de voluntariat din cadrul proiectului Telefonul Albastru, prima linie de consiliere pentru copii si tineri din Romania. Voluntarii nostri erau grozavi: raspundeau la telefon, mergeau in scoli si licee pentru promovarea serviciului, se formau fara incetare, participau entuziasti la sedinte de supervizare si intalniri de planificare, etc.
Ca urmare, managerul nostru de atunci, doamna Nina Petre, a primit invitatia de a participa la gala. Era una dintre primele ei zile alaturi de noi si i-ai facut o surpriza foarte placuta, pentru ca programul nostru a castigat un foarte meritat premiu. Nina a fost extrem de impresionata de o echipa asa de frumoasa, care de distingea printr-o recunoastere publica, din primele ei zile de activitate. Mi-a povestit peste ani, cat de emotionata si de bucuroasa a fost.

Eram in Italia, studenta la master, cand am vazut o pozitie libera in cadrul echipei tale. Pentru ca te stiam un pic de la distanta, mi-am zis sa trimit un CV. Nu speram sa fiu selectata, pentru ca nu puteam sa ma prezint imediat la serviciu. Dar am avut noroc: directoarea ta de atunci, Ioana, mi-a dat voie sa lucrez initial de la distanta. Acum acest lucru e firesc, dar atunci era absolut revolutionar. Am petrecut alaturi de tine un an si jumatate, timp in care am creat Manualul Coordonatorilor de Voluntari si am format cateva generatii de coordonatori de voluntari, in cadrul primului departament de training al organizatiei. Nu ti-am spus niciodata cat de mult am apreciat faptul ca, peste ani, ai continuat sa livrezi acel format de training, catre tot mai multe organizatii si coordinatori de voluntari. Asa, simt ca am contribuit la ceva cu adevarat important, care nu s-a finalizat o data cu plecarea mea ci, intr-o forma imbunatatita, dainuieste si azi.

Pentru o vreme am fost si membru in board-ul Pro Vobis si asa am putut sa o cunosc mai bine pe Cristina, directoarea organizatiei. Acum – fosta directoare, pentru ca destinele noastre, al meu si al Cristinei, s-au impletit: ea a devenit acum liderului unei organizatii internationale la crearea careia am avut privilegiul de a contribui si eu.

Draga Pro Vobis, ai fost mereu prezent si mereu surprinzator, in ultimii 17 ani, de cand te cunosc eu. Iti doresc sa ramai tot asa si sa faci lucruri la fel de frumoase si in urmatorul sfert de secol :).

Te imbratisez,

Mirela Oprea
Actualmente activist drepturile copilului & coach
www.mirelaoprea.com