25 DE ANI DE PRO VOBIS – EPISODUL 5

Draga Pro Vobis,

Un sfert de secol nu e de ici de colo, mai ales cand poti spune ca ai hranit  mii de oameni cu pasiune pentru voluntariat, cu profesionalism in managementul voluntarilor si ai schimbat vieti cum nici voi si nici ei nu se gandeau.

Mai ales in aceasta ultima categorie ma aflu eu. Eu sunt Beatrice si acum fix 9 ani gustam, prima data, din lumea voluntariatului, la ARAS Iasi (Asociatia Romana Anti-SIDA, fil. Iasi), alaturi de oameni care m-au facut sa cred ca fiecare dintre noi poate fi motorul transformarii lumii in care traim.

Acum fix 8 ani, gustam prima data din fascinanta lume si arta managementului voluntarilor , la Turda, alaturi de voi, Corina, Carmen, Nico, Crsitina si alti cca 15 participanti din toata tara.

 

Vai de mine cum au fost cele 5 zile de training!! inspirationale, pline energie pozitiva, zile marcate intens de cei 9 pasi ai managementului voluntari si de usi deschise spre o lume in care voluntarii erau centrul lumii si noi aveam misiunea de a transforma organizatiile noastre in acest sens.  Cu aceasta incarcatura si motivatie m-am intors eu la ARAS si am reusit sa transform aceasta experienta in carierea vietii mele. Da, sa fiu coordonator de voluntari a devenit modul meu de a transforma putin lumea in care traiesc, motivand si ajutand alte suflete sa faca bine.

Si uite asa am inceput sa-mi transform si lumea din interiorul meu, imbogatindu-ma cu acceptare, cu iubire neconditionata fata de oameni, cu prieteni, cu aplecare si intelegere fata de oameni si cu multa rabdare si atentie pentru ritmul fiecaruia de a creste si de a se dezvolta. Si asta datorita fiecarui voluntar pe care-l intalneam si fiecarui om cu care discutam despre voluntariat si trezeam in el dorinta si motivatie de a se implica in astfel de activitati.

 

Ce a urmat dupa trainingul tinut de voi, ProVobis?

  • Schimbarea unei organizatii- ARAS Iasi, in una din cele mai puternice la nivel local, in ce priveste programul de voluntariat
  • sansa de a merge, in fiecare zi,  la job-ul visurilor mele- coordonator de voluntari intr-o organizatie mai mare (Fundatia HOSPICE Casa Sperantei)
  •  co-autor al Manualului de Managementul Voluntarilor in Ingrijire paliativa si  formarea a cca 40 de coordonatori de voluntari din serviciile de paliatie din Romania intr-un proiect international
  • membru al Consliului Director al Federatiei VOLUM (cea mai mare organizatie umbrela a organizatiilor care implica si promoveaza voluntariatul in Romania)
  • si, nu in ultimul rand, sprijinirea a cca 1000 de oameni sa faca voluntariat si sa lase o amprenta pozitiva asupra lumii in care traiesc.

Si DA, draga echipa ProVobis, voi spune in gura mare, cat voi trai, ca voi mi-ati dat sens si directie in viata profesionala si in cea personala cu siguranta.

Va multumesc in numele meu si in numele tuturor voluntarilor pe care am avut sansa sa ii coordonez!

La multi multi ani!

voluntari hospice