Conferinta Nationala ”Voluntariatul: „Competente si validare”

Pro Vobis va invita sa participati la Conferinta Nationala ”Voluntariatul: Competente si validare, care va avea loc la Cluj-Napoca in perioada 2-4 octombrie 2008. Conferinta este organizata in parteneriat cu Centrul pentru Studiul Democratiei (CSD) din cadrul facultatii de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii a Universitatii Babes-Bolyai.

Conferinta din acest an va invita la dezbaterea unei teme importante pentru miscarea de voluntariat din Romania: competentele dobandite in cadrul activitatii de voluntariat si procesul prin care acestea pot fi validate. Regasim din ce in ce mai des voluntariatul in dezbaterile din spatiul public, nu de putine ori in contextul educatiei nonformale si al capacitatii acestei activitati de a ajuta la dobandirea unor deprinderi şi competente. In acelasi timp insa, activitatile de voluntariat sunt mai mult sau mai putin recunoscute in cadrul procesului formal de educatie sau ca experienta profesionala, actuala legislatie in domeniu fiind destul de superficiala cu privire la competentele dobandite prin voluntariat si modul in care acestea pot fi recunoscute si/sau validate. Participantii vor avea ocazia sa discute cu specialisti din domeniul educatiei şi al resurselor umane despre competentele dobandite in cadrul activitatii de voluntariat si posibilitatea de validare a acestora, precum si sa afle informatii despre procese de validare utilizate in diferite tari europene.

Rezultatul conferintei va fi o declaratie care va reuni argumentele pro si contra validarii competentelor dobandite prin voluntariat, alaturi de o lista a competentelor generale pe care o persoana le poate dobandi prin derularea activitatilor de voluntariat si sugestii cu privire la un posibil proces de validare a acestor competente.

Descarca formularul de inscriere si agenda provizorie.