EVS – Furtwangen, Germania

Localitatea desfasurarii stagiului: Furtwangen, Germania.

Perioada stagiului EVS: Septembrie 2017 – Iulie 2018

Organizatia gazda: Bregtalschule Furtwangen

Bregtalschule Furtwangen este un centru educational pentru copii si tineri cu dizabilitati mintale, intre 6 si 20 de ani, in care acestia se pregatesc impreuna cu educatorii si voluntarii, pentru o viata independenta. Pe langa cursurile traditionale, tinerii participa si la alte tipuri de activitati gospodaresti, culturale sau sportive. Bergtalschule are si o aripa rezidentiala in care elevii locuiesc de luni pana vineri, in grupuri de maxim 5, alaturi de educatori, impreuna cu care isi organizeaza timpul liber in functie de interesele si pasiunile fiecaruia.

Pe parcursul celor 11 luni, voluntarii EVS vor face parte din viata si activitatile de la Bergtalschule, avand sansa de a prezenta si exemplifica propria cultura si propriile traditii in fiecare zi. Invatam cu totii unii de la altii.

Activitatile voluntarilor:

Voluntarii vor asista profesorii avand zilnic sarcini specifice, legate de elevi si nevoile acestora. Vor lucra de asemenea in aripa rezidentiala (de obicei o dupa-masa pe saptamana) dupa programul cursurilor. Ei sunt incurajati de asemenea sa exploreze diferite domenii cum ar fi logopedie, snoezelen sau fizioterapie. De asemenea, voluntarii au ocazia de a-si pune in aplicare propriile idei si de a-si dezvolta propriile proiecte, cu ajutorul unui profesionist din echipa scolii.

Voluntarii vor locui impreuna intr-un apartament, avand fiecare camera sa. Acesta este situat in centrul orasului, la doar doua minute de supermarket si statia de autobuz. Distanta pana la scoala poate fi parcursa in aproximativ jumatate de ora in plimbare sau un sfert de ora cu bicicleta.

Costurile de cazare, transport, asigurare de sanatate, masa si alocatia de trai sunt asigurate prin programul Erasmus+.

Profilul candidatului:

Voluntarul trebuie sa aiba varsta intre 18 si 30 de ani si sa fie cetatean roman.

 

Pentru mai multe detalii asteptam un e-mail la adresa voluntar@provobis.ro.

Furtwangen