Apel inscrieri MentorONG: Mentorat organizational pe teme SEV

Nota: Termenul pentru inscrieri s-a prelungit pana in 14 august, aplica acum! Rezultatele se vor anunta in data de 16 august. 

Faci parte dintr-o organizatie debutanta in SEV (Serviciul European de Voluntariat) si vrei ca organizatia ta sa isi dezvolte capacitatea de a gestiona proiecte SEV de gazduire sau de trimitere? Gazduiti si/sau trimiteti voluntari si va doriti sa cresteti activitatea SEV in organizatie si calitatea proiectelor SEV derulate? Pro Vobis si partenerii sai deschid inscrierile pentru “MentorONG: Mentorat organizational pe teme SEV”. Inscrieti-va organizatia pentru a fi una din cele 10 organizatii care beneficiaza de  5 luni de mentorat pe teme SEV, in perioada august-decembrie 2013!

Ce presupune participarea organizatiei voastre?

  • Motivatia de a creste competentele echipei voastre in gestionarea de proiecte SEV.
  • Desemnarea a 2 persoane responsabile de participarea si colaborarea cu noi in cadrul acestui proiect.
  • Participarea activa la sesiunile de mentorat (online, telefonic, dar si fata in fata).
  • Participarea celor doua personae la o sesiune de job-shadowing cu durata de 2 zile la organizatia mentorului, dupa un program agreat de comun acord.
  • Diseminarea experientei in cadrul organizatiei si transpunerea in practica a pasilor agreati prin activitatea de mentorat.

Ce va oferim?

  • Sprijinul unui mentor experiementat in managementul proiectelor SEV, in perioada august-decembrie 2013, care va ghida procesul vostru de invatare si va actiona ca o resursa informationala si de know-how pentru organizatia voastra, pe teme SEV.
  • 5 luni de mentorat organizational (online si fata in fata) pe teme SEV, in cadrul carora puteti gasi raspuns la intrebarile voastre si puteti afla “secretele” din bucataria unui proiect SEV
  • O sesiune de job-shadowing de 2 zile la o organizatie cu experienta SEV, cu asigurarea aspectelor logistice, prin care veti avea ocazia sa observati direct bune practici in implementarea proiectelor
  • Acces la 2 webinarii nisate pe teme specifice de interes din implementarea proiectelor SEV, sustinute de practicieni in domeniu.
  • Resurse informationale pe teme SEV si posibilitati de networking.

Pentru a va inscrie organizatia ca beneficiara a activitatii de mentorat pe teme SEV, trebuie doar sa completati formularul online de inscriere aici: https://docs.google.com/forms/d/1AAHdcb2uV-wt2WXgBrP9bB8G8p40n4jUWWF7wXm4Oyw/viewform. Inscrierea se poate face pana la data de 7 august 2013, iar rezultatele selectiei vor fi facute public in data de 12 august 2013.

***

MentorONG face parte din Proiectul “gONG!- Voluntariatul intra in scena!”, un proiect finantat de Comisia Europeana prin programul Tineret in Actiune, Structuri de Suport SEV si desfasurat de Pro Vobis – Centrul National de Resurse pentru Voluntariat in parteneriat cu Asociatiile: Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca, A.R.T. Fusion, Team For Youth si CREATIV. Scopul proiectului este informarea la scara larga privind oportunitatile oferite de SEV si cresterea calitatii proiectelor SEV. MentorONG, Caravana SEV, Volunteque 3.0, Comunitatea fostilor voluntari SEVex sunt cateva dintre activitatile care au loc anul acesta in cadrul gONG, despre care puteti afla mai multe pe pagina Pro Vobis. Proiectul gONG face parte dintr-o serie de 4 proiecte TiA-Structuri de Suport SEV derulate de Pro Vobis si partenerii sai incepand cu anul 2010.

Pentru informatii suplimentare o puteti contacta pe Daniela Temelie (Coordonator Proiect) la email programe@provobis.ro, telefon 0755-045-103.