Aplica pentru un stagiu de voluntariat in Prilep, Macedonia!

EVS Prilep

Daca te consideri o persoana activa, entuziasta, interesata de lucrul cu tinerii si alte culturi si mai ai si abilitati si experienta in web design, iti propunem o experienta de neuitat! Te asteapta un an cum n-au mai fost altii, intr-o echipa internationala, la Prilep, in Macedonia.

Pana in 20 iulie 2016, vei invata, alaturi de alti 2 voluntari EVS (European Voluntary Service) din Franta, cum sa raspunzi diverselor provocari pe care le prezinta societatea noastra, iti vei dezvolta abilitati de comunicare si coordonare, dar si de scriere de proiecte in cadrul proiectului EVS “Build your future, be a volunteer!”, sustinut de programului Erasmus +.

Organizatia gazda in cadrul proiectului este Coalitia organizatiilor de tineret din Macedonia SEGA, care dezvolta si implementeaza politici de tineret in Macedonia, conecand si imputernicind tinerii pentru a-si imbunatati conditia.

Voluntarii implicati in acest proiect EVS vor organiza campanii de promovare a voluntariatului, intalniri non-formale cu tinerii din comunitate de tip „EVS Cafe”, evenimente culturale, ateliere, zile de informare in comunitatea din Prilep, dar si activitatea Pulse Radio, un radio online, unde vor putea sa aiba propria emisiune si unde isi vor imparasi experienta si vor promova participarea activa. Alte activitati in care se vor implica voluntarii sunt legate de promovarea propriei culturi, prin intalniri conversationale cu tinerii locali, promovarea programului Erasmus+ in cadrul Caravanei EVS, realizarea design-ul web-site-urilor Info SEGA si SEGA si a unor brosuri de promovare a activitatilor organizatiei, avand si posibilitatea de a invata sa scrie proiecte sub umbrela programului Erasmus+ si cu sprijnul angajatilor SEGA.

Fiind un stagiu de invatare, se va pune un accent important pe diversitatea culturala si pe invatarea nonformala, voluntarul va beneficia de suport lingvistic si va participa la cursurile oferite de Agentia Nationala in cadrul programului EVS (On-Arrival Training si Mid-Term Meeting).  Mai multe detalii despre functionarea generala a programului EVS puteti gasi pe www.voluntareuropean.ro.

Nu mai sta pe ganduri!

Procedura de inscriere:

Daca vrei sa aplici pentru acest proiect, te invitam sa trimiti o scrisoare de motivatie aplicata pe proiect si un CV in format European in limba engleza, la adresa voluntar@provobis.ro. La aceeasi adresa iti stam la dispozitie cu detalii suplimentare legate de modul de functionare al EVS sau de acest proiect.

Te rugăm sa incluzi in scrisoarea de motivatie referiri legate de activitatile anterioare in care ai fost implicat precum si experienta anterioara in proiecte de tineret sau alte proiecte relevante.

Proiectul si participarea ta la acesta sunt finantate prin programul european Erasmus+.