Campania de consultare „Legea voluntariatului – Prezent si perspective”

Astazi 11 mai 2009 debuteaza a opta editie a Saptamanii Nationale a Voluntariatului (SNV), un eveniment anual care isi propune mobilizarea a cat mai multor voluntari, dar si organizatii si institutiii care implica voluntari in vederea derularii de actiuni publice de voluntariat, evenimente de promovare a voluntariatului si de recunoastere a muncii acestora in beneficiul comunitatii.

Startul SNV de astazi marcheaza debutul campaniei de consultare publica „Legea Voluntariatului – Prezent si Perspective” initiata de Pro Vobis – Centrul National de Voluntariat in parteneriat cu Reteaua Nationala a Centrelor de Voluntariat din Romania in cadrul proiectului „Saptamana Nationala a Voluntariatului 2009” finantat de catre programul Tineret in Actiune, gestionat in Romania de catre ANPCDEFP. Campania de consultare cuprinde o serie de mese rotunde organizate de centrele de voluntariat din Romania care sunt dedicate dezbaterii Legii Voluntariatului (195/2001 cu modificarile si completarile ulterioare) in vederea culegerii de observatii si sugestii de la voluntarii, organizatiile si institutiile a caror activitate intra sub incidenta acestei legi. Programul meselor rotunde este disponibil aici.

Campania de consultari va continua pana in data de 31 iulie 2009. Sugestiile si observatiile primite vor fi sintetizate in functie de tematica si vor fi incluse intr-un document complex care va fi supus unei dezbateri publice incepand cu luna septembrie!

Invitam pe toti cei interesati de Legea Voluntariatului sa ne scrie despre problemele cu care se confrunta, despre sugestiile de schimbare a legii actuale, despre propuneri cu privire la activitatea de voluntariat in Romania scriindu-ne la adresa pr@provobis.ro pana la data de 31 iulie 2009. Exprima-te prin fapte! Fii Voluntar! Spune-ti parerea despre Legea Voluntariatului!