CARAVANA „Urmeaza voluntarii!” s-a incheiat, dar drumul voluntarilor continua! Ia-le si tu urma!

CARAVANA „Urmeaza voluntarii!” s-a incheiat, dar drumul voluntarilor continua! Ia-le si tu urma!

CLUJ-NAPOCA, 2 octombrie: Peste 5000 de carti colectate de voluntarii Centrului de Voluntariat Cluj-Napoca pentru infiintarea a 3 biblioteci scolare in mediul rural!
SIBIU, 3 octombrie: Voluntarii Centrului de Voluntariat Solferino din cadrul Crucii Rosii au renovat complet curtea unei scoli din satul Colun, pentru siguranta copiilor.
BRASOV, 5 octombrie: Centrul Pilot de Voluntariat Brasov a instalat in oras panourile “bunului simt”, pentru colectarea gumei de mestecat folosite!
CONSTANTA, 7 octombrie: Voluntarii Centrului de Voluntariat din cadrul CENTRAS Constanta au amenajat o ludoteca pentru elevii din 10 localitati care apartin scolii din comuna Independenta!
BACAU, 9 octombrie: Copiii din satul Panu – una din comunitatile rurale sarace ale judetului – au un spatiu de joaca modern datorita muncii voluntarilor de la Centrul de Voluntariat din cadrul FSC Bacau!
IASI
, 10 octombrie: Centrul de Voluntariat din cadrul Fundatiei Bethany Iasi a amenajat, prin intermediul voluntarilor sai, un spatiu in care copiii cu dizabilitati si parintii acestora sa isi poata petrece timpul liber in mod util si placut!
SATU MARE
, 12 octombrie: Voluntarii Centrului de Voluntariat Caritas Satu Mare au creat o atmosfera de basm pentru copiii bolnavi internati la sectia de Pediatrie a spitalului judetean!
ORADEA, 13 octombrie: Voluntarii Centrului Unic de Voluntariat Comunitar Oradea au inspirat locatarii romi ai unui bloc insalubru sa lucreze cot la cot cu ei la renovarea si hidroizolarea blocului lor!
SIMERIA, 15 octombrie: Actiune eco de amploare! Voluntarii Centrului de Voluntariat VOLSIM au actionat in forta in Parcul Dendrologic si au educat in acelasi timp publicul larg despre nevoia pentru un mediu mai curat!
RESITA, 16 octombrie: Ruinele cetatii Carasovei sunt acum mai aproape de a fi repuse in circuitul turistic, prin efortul colectiv al voluntarilor Centrului de Voluntariat Resita!
VLADESTI, 17 octombrie: Centrul de Voluntariat Vladesti din cadrul Asociatiei Copiii Sperantei a mobilizat comunitatea locala pentru o zi dedicata infrumusetarii si ecologizarii comunei si amenajarii unui teren multifunctional pentru elevii scolii locale!
SLATINA, 19 octombrie: 49 de adulti din Centrul de Reabilitare si Recuperare pentru persoanele cu handicap din Caracal are acum un spatiu de activitati mai prietenos, datorita voluntarilor Fundatiei William Tyrrell!
CRAIOVA, 20 octombrie: Centrul de Voluntariat Voluntaris a provocat personalitati publice locale la o zi de promovare a implicarii in comunitate, alaturi de voluntarii centrului!
BUCURESTI, 21 octombrie: Acces mai usor pentru persoanele cu dizabilitati motorii in cateva scoli bucurestene, datorita rampelor instalate de voluntarii Centrului de Voluntariat Bucuresti
Bucuresti, 22 octombrie: Am sarbatorit succesul CARAVANEI printr-o seara alaturi de parteneri, colaboratori si voluntari, acompaniati de un mini-recital Ducu Bertzi. Intre 23-24 octombrie: Conferinta Nationala „Miscarea de Voluntariat din Romania: prezent si perspective” a reunit principalii actori din domeniu la o dezbatere pe tema modificarii legii voluntariatului, a structurarii miscarii de voluntariat din Romania si a planurilor privind Anul European al Voluntariatului 2011
Puteti vedea poze & stiri din CARAVANA pe pagina noastra de pe Facebook.

Desi CARAVANA a ajuns la final, speram ca urmele entuziasmului si spiritului voluntarilor sa fi ramas in toata tara. Mobilizeaza-ti cativa prieteni, gaseste o cauza aproape de sufletul tau, identifica o organizatie care lucreaza deja pentru cauza respectiva sau apeleaza la centrul de voluntariat din orasul tau si incearca sa iti aduci si tu contributia! Iti va aduce satisfactie, prieteni si abilitati noi; in plus, vei fi facut o fapta buna pentru cei din jur sau pentru mediu! Preia chiar tu stafeta voluntariatului!