Cele mai bune Rapoarte Anuale

Luni, 27 februarie 2006, s-a desfasurat la Palatul Cotroceni, Sala Unirii, sub inaltul patronaj al Excelentei Sale, domnul Traian Basescu, Presedintele Romaniei, decernarea „Celor mai bune rapoarte anuale pentru organizatiile neguvernamentale din Romania”.

In cadrul evenimentului organizat de Forumul Donatorilor din Romania se acorda premii pentru cele mai bune rapoarte anuale realizate de ONG-uri medii si mari, respectiv ONG-uri mici, precum si mentiuni pentru rapoartele care se evidentiaza printr-un element important: progrese de la un an la altul, creativitate, design si raportare financiara. Incepand din anul 2003 se acorda si un premiu pentru raportul cu cea mai buna reflectare a activitatii de voluntariat, premiu initiat si sponsorizat de Pro Vobis – Centrul National de Voluntariat.

Anul acesta, in cadrul celei de a patra editii s-au obtinut urmatoarele premii: – Biroul de Consiliere pentru Cetateni (BCC) Cluj Napoca – premiul pentru cel mai bun raport anual realizat de ONG-uri mici in valoare de 800 de euro donat de Raiffeisen Bank – Fundatia Alpha Transilvania – premiul pentru cel mai bun raport anual realizat de ONG-uri medii si mari în valoare de 100 de euro donat de Leadership development Solutions

La categoria raportul cu cea mai buna reflectare a activitatii de voluntariat au fost trei nominalizari: Salvati Copii, BCC Cluj, Asociatia Phoenix Speranta. Acest premiu a fost initiat din dorinta de a stimula organizatiile sa recunoasca valoarea muncii voluntarilor prin integrarea acesteia in rapoartele lor anuale. Din mai multe motive, juriul a hotarat sa nu acorde premiul si sa foloseasca valoarea lui pentru editarea unei publicatii privind reflectarea activitatii de voluntariat in raportul anual si pentru includerea unei sectiuni referitoare la reflectarea activitatii voluntarilor in modulele de instruire oferite de catre Forumul Donatorilor pe aceata tema. O prima versiune electronica a brosurii va fi disponibila in luna aprilie. Incurajam pe toti cei care ne pot ajuta cu sugestii si observatii, modele si exemple de reflectare a activitatii de voluntariat in rapoartele anuale sa nu ezite sa ne contacteze. La final, tinem sa multumim tuturor celor prezenti la eveniment si in special domnului Presedinte Traian Basescu care a asigurat participantii ca Administratia Prezidentiala va continua sa acorde tot sprijinul societatii civile „care isi dedica parte din viata lor, de zi cu zi, unei activitati neretribuite, dar in folosul comunitatii.”