CiVi – Coordonatori Instruiti, Voluntari Implicati

In luna octombrie am avut prima intalnire din cadrul proiectului „CiVi- Coordonatori instruiti – Voluntari implicati”. CiVi raspunde in mod direct nevoilor si provocarilor centrelor de voluntariat membre ale prezentului consortiu, si anume dezvoltarea organizationala,  competentele  personalului organizatiilor (coordonatori de voluntari si nu numai) si planificarea strategica. Proiectul vine in intampinarea nevoilor centrelor de voluntariat din Romania prin oferirea oportunitatilor de dezvoltare profesionala pentru a actiona mai eficient in folosul comunitatii.

kickoff civiProiectul este coordonat de Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca si ne ofera o ocazie grozava de a lucra (din nou) impreuna cu Asociatia Impact Bistrita,  Team for Youth Association, Voluntari Fundatia pentru Sprijin Comunitar, Fundatia Serviciilor Sociale Bethany, Voluntar Brasov, ARTI

In proiect vor participa 17 membri ai echipelor din cele 8 centre de voluntariat ale consortiului, care sunt direct implicati in munca cu voluntarii si care au interesul si disponibilitatea pentru dezvoltare profesionala, precum si capacitatea de multiplicare a rezultatelor de invatare dobandite prin mobilitati. Proiectul va presupune 3 mobilitati de grup in Ungaria, Slovenia si Olanda ce vizeaza dezvoltarea celor 3 categorii de competente amintite mai sus. Metodologia activitatilor de invatare desfasurate in mobilitati este bazata de invatarea experientiala, metode de educatie non-formala, pe studii de caz si impartasirea de bune practici.

Rezultate asteptate sunt pe de o parte la nivelul celor 17 de participanti la mobilitati care vor fi mai bine echipati pentru a implica in activitati de voluntariat adulti si varstnici din comunitatile lor, iar pe de alta, rezultatele se vor vedea la nivelul membrilor consortiului care va beneficia de dezvoltare organizationala solida si durabila. Dincolo de participanti si organziatii, impactul proiectulu vizeaza comunitatile locale ale membrilor consortiului in sensul dezoltarii unor practici de implicare calitativa a persoanelor de varsta adulta in activitati de voluntariat. Proiectul este co-finantat prin Programul Erasmus+ al Comisiei Europene.

 

Civi