Clubul Coordonatorilor de Voluntari isi continua intalnirile

CCVClubul Coordonatorilor de Voluntari s-a intalnit de 3 ori in acest an, in Bucuresti. Intalnirea din ianuarie s-a concentrat in jurul certificatului de recunoastere a competentelor dobandite prin voluntariat si s-au discutat aspecte legate de instrumente si procedura de evaluare.

In toamna au fost realizate doua ateliere: In data de 5 octombrie 2013, 17 coordonatori au testat cursuri live din cadrul proiectul REVEAL si de pe platforma www.revealvolunteering.eu. Atelierul s-a construit in jurul ideii de eficientizare a lucrului cu voluntarii, proiecte in care acestia sunt implicati si modul in care alegem sa comunicam.

nov 2013In data de 5 noiembrie, 16 coordonatori de voluntari au luat parte la aniversarea zilei internationale a cordonatorilor de voluntari si au sarbatorit impreuna, intr-un mod nonformal. Atelierul a beneficiat de o agenda inversata, mai intai sarbatorirea si apoi sesiunea de lucru. Aceasta din urma a constat in lucrul pe grupuri pentru crearea unei truse de instrumente a coordonatorului de voluntari. Majoritatea coordonatorilor au subliniat importanta unor arii majore importante pentru a fi parte din aceasta trusa: pachet de resurse pentru mentorat si indrumare, manual de metode nonformale pentru coordonare voluntari, portal pentru coordonatori de voluntari, design de cursuri pentru dezvoltarea de competente specifice in randul voluntarilor in functie de domenii, design cursuri de formare pentru coordonatori de voluntari, resurse informationale diverse si resurse multimedia.

Pentru a lua parte la intalnirile Clubului in Bucuresti va invitam sa ne scrieti un mesaj la comunicare[at]provobis.ro detaliind experienta de coordonare de voluntari si motivatia de a face parte din CCV.  Daca vreti sa initiati un club al coordonatorilor de voluntari in ale localitati din tara, de asemenea asteptam un email cu detalii pe aceasta adresa!