Conferinta Nationala „Voluntariatul: Dincolo de concept”

Pro Vobis – Centrul National de Voluntariat a organizat Conferinta Nationala ”Voluntariatul: Dincolo de concept”, la Cluj-Napoca, in perioada 18-20 noiembrie 2007.

Conferinta din acest an a continuat traditia conferintelor nationale despre voluntariat, oferind participantilor oportunitatea schimbului de idei si experiente in domeniul voluntariatului. In plus, editia din acest an a imbinat abordarea clasica a schimbului de experiente intre practicieni, alocand un spatiu special unor prelegeri academice care abordeaza voluntariatul din perspective conceptuale mai largi, izvorate din evolutiile tematice de data relativ recenta ale teoriilor din stiintele sociale.

Un alt element inovator al editiei 2007 a conferintei a fost organizarea unei sesiuni deschise, in cadrul careia participantii au avut posibilitatea sa contribuie cu idei si propuneri la remodelarea a doua evenimente traditionale de promovare a voluntariatului: Saptamana Nationala a Voluntariatului si Ziua Internationala a Voluntarilor, organizate anual de Pro Vobis. In plus, pentru Pro Vobis conferinta din acest an a marchat si aniversarea a 15 ani de activitate in sectorul nonprofit din Romania si 10 ani de activitate in promovarea si dezvoltarea voluntariatului!