Despre noi

Misiunea PRO VOBIS este de a dezvolta voluntariatul prin activitati de instruire, consultanta, cercetare si facilitarea colaborarii tuturor factorilor interesati si de a promova voluntariatul in Romania ca resursa viabila si de neinlocuit in solutionarea problemelor cu care se confrunta societatea.

CU CINE LUCRAM

  • ONG-uri care pot implica voluntari
  • Practicieni care lucreaza cu voluntari
  • Institutii publice care pot sprijini voluntariatul
  • Companii responsabile social
  • Mass-media

SCURT ISTORIC

Pro Vobis s-a constituit in 1992 ca o organizatie care oferea servicii sociale. Datorita experientei si expertizei acumulate in gestionarea eficienta a voluntarilor, Pro Vobis a ales sa constituie in 1997 primul Centru de Voluntariat din tara, ca departament al organizatiei. Cererea neasteptat de mare de servicii in domeniul voluntariatului a determinat Pro Vobis sa opteze ulterior pentru modificarea misiunii organizatiei si transformarea in primul Centru de Voluntariat profesionist si independent din Romania, care a contribuit substantial la promovarea si dezvoltarea acestui concept in Romania, devenind, la aniversarea a cinci ani de experienta in 2002, Centrul National de Voluntariat Pro Vobis. In 2010, pentru a alinia denumirea organizatiei la obiectul de activitate din decursul ultimilor ani, noul nostru nume a devenit Pro Vobis – Centrul National de Resurse pentru Voluntariat.

VIZIUNEA NOASTRA

este cea a unei societati romanesti in care fiecare persoana isi aduce in mod voluntar contributia la dezvoltarea comunitatii in care traieste, fie oferindu-si timpul, cunostintele, energia, deprinderile, talentele sau experienta, fie sprijinind financiar initiativele voluntare din cadrul comunitatii. Visam la o societate in care implicarea intr-o activitate de voluntariat in beneficiul comunitatii reprezinta o parte acceptata si apreciata a existentei fiecarei persoane si in armonie cu celelalte angajamente ale sale fata de familie, educatie, munca si recreere.

VALORILE NOASTRE

Centrul National de Resurse pentru Voluntariat Pro Vobis, prin membrii, voluntarii si angajatii sai, respecta si militeaza pentru respectarea drepturilor fiecarei persoane fara nici o discriminare, promoveaza implicarea activa in viata comunitatii si crede in potentialul nelimitat al fiecarui membru al comunitatii de a participa la prevenirea si solutionarea problemelor comunitatii.

Toate initiativele Pro Vobis sunt ghidate de *non-discriminare, *corectitudine, *transparenta, *eficienta, *profesionalism, *dezvoltare continua, *centrarea atentiei pe nevoile si interesele clientilor si beneficiarilor, *respectarea legislatiei in vigoare si *responsabilitate sociala.

RAPOARTE ANUALE & BULETINE INFORMATIVE PERIODICE