EVS – GOOD ENERGIES PUBLICITY – Ballinaglera, Irlanda

Localitatea desfasurarii stagiului: Ballinaglera, Irlanda

Perioada stagiului EVS: februarie – noiembrie 2018

Organizatia gazda: Good Energies Alliance Ireland (GEAI)

Despre organizatie

Activitatile noastre variaza de la campanii de mediu, la lobby, crearea de materiale publicitare, management social media si website, cercetare in domeniile utilizarii energiei regenerabile, campanii si demonstratii impotriva fracturarii hidraulice, dar si participarea la evenimente din comunitatea locala.

Ambitia noastra este de a dezvolta regiunea intr-o comunitate a energiilor sustenabile, proiect care va avea nevoie de multa publicitate si management de eveniment. Promitem un an interesant cu experiente foarte variate.

Despre proiect

Scopul nostru este de a informa si incuraja comunitatea si in special tinerii sa devina activi in lupta impotriva schimbarilor climatice. Suntem impotriva fracturarii hidraulice si promovam surse si procese de utilizare a energiei sustenabile. Echipa de voluntari este formata din patru membri, care au, de preferinta, experienta in jurmalism, social media sau managementul evenimentelor si promovare. Sarcinile voluntarilor includ managementul evenimentului, a campaniilor, a paginii web, elaborarea de rapoarte, prezentari, comunicate de presa si altele. De asemenea incurajam voluntarii sa-si dezvolte si implementeze propriile proiecte.

Instruirea pe parcursul proiectului

In etapa de introducere in proiect, vom realiza o evaluare a abilitatilor voluntarilor pentru a determina nevoia de instruire. In general, este necesar un training in domeniul IT deoarece majoritatea activitatilor se realizeaza cu ajutorul computerului. Pe langa instruirea realizata in cadrul organizatiei, incurajam voluntarii sa participe la alte cursuri din ariile lor de interes, fie ca sunt culturale sau tehnice.

Profilul voluntarului

Cautam un voluntar care a implinit 24 de ani (pentru o integrare mai facila in echipa), care a mai locuit independent in trecut si cu un nivel ridicat de cunostinte de limba engleza. Voluntarul trebuie sa fie interesat de probleme de mediu si schimbarile climatice, in special de sensibilizarea publicului larg. Experienta in domeniile jurnalism, management de eveniment, marketing, dezvoltare de pagini web sunt un avantaj.

Cazarea, mesele si transportul

Costurile de cazare, transport, asigurare de sanatate, masa si o alocatie de trai sunt asigurate prin programul Erasmus+.

Cei patru voluntari sunt cazati intr-un apartament cu patru dormitoare, trei bai, o bucatarie si o zona comuna. Zona este rurala si relativ izolata iar pentru deplasari asiguram folosirea unei masini si combustibil. Activitatea de lucru are loc in principal intr-un centru comunitar aflat la 1 km distanta de cel mai apropiat sat. Voluntarii vor trebui sa se descurce cu oportunitati limitate de socializare.

Pentru mai multe detalii asteptam un e-mail la adresa voluntar@provobis.ro.

Pentru mai multe detalii legate de programul EVS puteti consulta http://www.voluntareuropean.ro.

EVS Ballinaglera