EVS – „Culture Station” – Rumia, Poland

Localitatea desfasurarii stagiului: Rumia, Polonia

Perioada stagiului EVS: 1 martie 2017 – 28 februarie 2018

Organizatia coordonatoare: Centre for Youth Cooperation and Mobility

Organizatia gazda: City Public Library Rumia

In septembrie 2014, vechea gara din Rumia, o cladire pana atunci deteriorata, redeschisa sub forma de Stacja Kultura (Station Culture sau Gara Cultura), a devenit un spatiu modern si inovativ. Lucrarea de redefinire a cladirii a castigat premiul Single Space Design in cadrul  Library Interior Design Awards, si va fi gazda voluntarului EVS. Cei interesati pot face un tur virtual, sa se convinga.

Aici iau loc cele mai multe evenimente educationale si culturale din oras. Cooperarea stransa cu alte asociatii si grupuri de initiativa a imbogatit de-a lungul timpului calendarul activitatilor. Se organizeaza intalniri cu scriitori, calatori si alte persoane interesante, concerte, piese de teatru pentru adulti si copii, conferinte, ateliere si reprezentatii.

Principalele activitati desfasurate de voluntar vor fi:

– sustinerea bibliotecarului in organizarea si desfasurarea diferitelor activitati, jocuri sau ateliere pentru copii

– ajutor la cursurile de informatica pentru seniori in cadrul „University of the Third Age”

– organizarea altor tipuri de evenimente desfasurate in bilblioteca.

– sprijin in promovarea activitatilor bibliotecii

– activitati de design grafic, realizare de prezentari si animatii cu ajutorul specialistului IT.

Pe langa aceste activitati, voluntarul este incurajat sa-si realizeze propriile idei sau sa-si promoveze propria cultura, istorie si limba materna.

Profilul candidatului:

Cautam un voluntar caruia ii place sa lucreze cu copiii, dezvolta usor o buna relatie cu ei si se bucura sa participe la activitati artistice, muzicale sau chiar actoricesti. Ar fi foarte util sa detina cunostinte de baza despre cateva programe de grafica sau manipulare foto si despre echipamentul video. Voluntarul trebuie sa fie comunicativ si deschis la experiente noi, creative si inventive. Ideal, candidatul trebuie sa se descurce in limba engleza cel putin la nivel de incepator si sa isi doreasca sa studieze limba poloneza. Deschiderea pentru implicare in viata de zi cu zi a organizatiei constituie un plus.

 

Costurile de cazare, transport, asigurare de sanatate, masa si o alocatie de trai sunt asigurate prin programul Erasmus+.

Pentru mai multe detalii asteptam un e-mail la adresa voluntar@provobis.ro.

Pentru mai multe detalii legate de programul EVS puteti consulta http://www.voluntareuropean.ro.

EVS Rumia