Give & Gain Day Romania 2013

Pro Vobis anunta afilierea Romaniei la seria de evenimente de voluntariat corporatist Give&Gain Day 2013 – un eveniment marca Business in the Community (UK). Give & Gain Day este ziua voluntariatului corporatist in UK si incurajeaza mii de angajati din UK si din lume si companiile care stau in spatele acestora sa isi dedice o zi de lucru pentru o actiune de voluntariat in comunitate si sa demonstreze ca le pasa. Din 2008, peste 60.000 de angajati din 31 de tari din lume au luat parte la acest eveniment. In 2013, Give&Gain Day are loc pe data de 17 mai si beneficiaza de colaborarea a 23 de parteneri, care vor mobiliza companii si angajatii lor din 18 tari. In Romania, evenimentele afiliate cu Give&Gain Day 2013 au fost coordonate de Pro Vobis. Mai multe informatii despre concept sunt disponibile aici.

Un numar de 8 evenimente de voluntariat corporatist care au implicat companii si angajatii acestora au avut loc, sub coordonarea Pro Vobis, in data de 17 mai 2013, in diverse locatii din Romania. Actiunea a avut loc in cadrul Saptamanii Nationale a Voluntariatului in Romania. Pro Vobis a organizat doua evenimente de voluntariat corporatist in Cluj-Napoca, respectiv Bucuresti, iar un numar de alti 6 parteneri locali a Saptamanii Nationale a Voluntariatului au organizat actiuni de voluntariat cu companii in 6 localitati din tara si anume Budesti (Scoala Gheorghe Manu), Constanta (CENTRAS Constanta), Medgidia (Primaria Medgidia), Medias (Asociatia Mediasul pentru Cultura), Negresti (Centrul pentru Educatie Incluziva) si Satu-Mare (Caritas Satu-Mare). Un numar de 119 de voluntari din companii si institutii au fost implicati in cadrul evenimentelor dedicate G&G Day in Romania, pe data de 17 mai 2013, dintre care 32 au fost implicati in actiunile Pro Vobis si un total de 87 au fost implicati in alte 6 actiuni organizate de parteneri din tara.

Pro Vobis a organizat la Bucuresti o actiune de voluntariat in beneficiul SOS Satele Copiilor Romania (Satul Bucuresti), impreuna cu o echipa de 26 de voluntari, angajati ai unei importante companii farmeceutice multinationale. In cadrul actiunii, cele doua echipe de voluntari au plantat flori in fata casutelor de tip familial, au decorat cu picturi creative o casuta de vara si au participat la jocuri de socializare cu cei 52 de copii.

La Cluj-Napoca, Pro Vobis in parteneriat cu Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca au organizat o actiune in beneficiul Fundatiei Prison Fellowship Romania – centrul rezidential pentru persoane fara adapost – unde 6 angajati ai MDM Group au gatit un meniu complet pentru beneficiarii centrului si au servit masa. De asemenea, compania MDM Group a dotat cu ustensile si produse de curatenie bucataria centrului, a cumparat ingredientele necesare prepararii mancarii si a donat produse de igiena personala catre beneficiari. Centrul rezidential pentru persoane fara adapost al Prison Fellowship Romania deserveste peste 70 de persoane. Actiunea de voluntariat s-a incheiat cu momente de socializare cu beneficiarii si copiii acestora.

Fotografii de la actiunile derulate de Pro Vobis in cadrul Give & Gain Day 2013 Romania sunt disponibile pe Facebook.