Inaugurarea Centrului de Voluntariat Bucuresti

Vineri, 19 octombrie 2007, si-a deschis oficial portile Centrul de Voluntariat Bucuresti (CVB)  in prezenta Dlui Prefect Catalin Deaconescu, primul voluntar care a semnat un contract de voluntariat cu centrul.

“Va spun sincer, imi lipseste activitatea de voluntariat. Cand aveam 18-19 ani si eu eram voluntar. Cat priveste centrul de aici, il asteptam, era necesar!” a declarat Dl Deaconescu. Lansarea CVB a fost primita cu entuziasm de catre cei prezenti, care si-au oferit sprijinul, deschiderea pentru colaborare in viitor si disponibilitatea de a deveni voluntari.

Centrul de Voluntariat Bucuresti si-a prezentat serviciile si actiunile pe care le va dezvolta pentru crearea unei retele de organizatii si institutii active in comunitatea bucuresteana si pentru imbunatatirea perceptiei cu privire la voluntari si voluntariat in randul autoritatilor si companiilor din Bucuresti. Intre acestea, cele mai importante sunt serviciile de recrutare, instruire si recomandare de voluntari, instruirea si consultanta pentru profesionalizarea modului de lucru cu voluntarii, organizarea de evenimente de recunoastere a voluntariatului si realizarea de programe de voluntariat in parteneriat in vederea dezvoltarii comunitatii locale.

CVB este un program initiat si sustinut de Pro Vobis – Centrul National de Voluntariat si face parte din Reteaua Nationala a Centrelor de Voluntariat din Romania.