Intalnire cu mentorii EUAV Building in Resilience

Astazi, 30 mai 2014, ne-am intalnit cu mentorii care vor oferi consultanta in managementul voluntarilor si al programelor de voluntariat catre organizatii din India, Pakistan si Filipine implicate in proiectul pilot EU Aid Volunteers Building in Resilience.

Intalnirea a avut scopul de a discuta contextul mai larg in care se va derula activitatea de mentorat – cadrul programului european EU Aid Volunteers, proiectul pilot EUAV Building in Resilience, strategia Voluntary Service Overseas (coordonatorul proiectului) – cat si contextul local al partenerilor din tarile in curs de dezvoltare cu care vom lucra in acest proiect, pentru dezvoltarea capacitatii lor de a gestiona voluntari si programe de voluntariat si de a intari prin acestea rezilienta comunitatilor fata de dezastre.

Activitatea de mentorat se va desfasura in perioada iunie – octombrie 2014, online. Mentorii vor fi sprijiniti in munca lor de catre voluntarii EU Aid Volunteers – experti plasati la organizatiile respective in diferite roluri pentru reducerea riscului de dezastre -, voluntari care au fost instruiti in prealabil de catre Pro Vobis in managementul voluntarilor.

Proiectul pilot “EU Aid Volunteers Building in Resilience” se deruleaza in perioada iulie 2013 – decembrie 2014, este implementat de VSO International (UK) in parteneriat cu VSO Netherlands (NL) si Pro Vobis (Romania) si este finantat de DG ECHO in vederea punerii bazelor programului EU Aid Volunteers.