Invitatie la seminar: Voteaza Viziunea pentru Voluntariat!

Pro Vobis – Centrul Naţional de Resurse pentru Voluntariat vă invită la un seminar cu titlul “Vote Volunteer Vision la alegerile pentru Parlamentul European” despre cum putem susţine voluntariatul în cadrul Parlamentului European. Invitaţi: candidaţi la alegerile europarlamentare, reprezentanţi ai ong-urilor, voluntari, cetăţeni.

Când? Sâmbătă, 10 mai, orele 15.00-16.30 în cadrul ONGfest.
Unde? La Sala ONU, Bulevardul Primăverii nr 48A, Bucuresti

Tema noastră: Susţinem crearea unui Intergrup pentru voluntariat în Parlamentul European:

  • Crearea unui intergrup pentru voluntariat în Parlamentul Eurpean este necesară pentru a asigura susţinerea constantă a Parlamentului European pentru voluntariat şi pentru implementarea agendei de politici publice pentru voluntariat dezvoltată în AEV 2011
  • O tematică intersectorială precum voluntariatul are nevoie de o un grup oficial şi structurat, care să aibă la dispoziţie pârghiile instituţionale şi resursele financiare necesare asigurării coordonării instituţionale la nivel european în acest domeniu

Veţi avea ocazia să aflaţi cum au fost capitalizate rezultatele Anului European al Voluntariatului 2011 în România şi în Europa, statusul Legii Voluntariatului în România şi eforturile actuale la nivel European pentru plasarea voluntariatului pe agenda publică a instituţiilor europene. Totodată vă propunem să dialogăm şi să culegem propuneri şi sugestii cu privire la sprijinul instituţional la nivel European acordat voluntariatului pe care să le transmitem mai departe prin candidaţii la alegerile europarlamentare către instituţii de suport.

Va rugăm să confirmaţi participarea la eveniment la contact: Carmen Marcu, adresa email comunicare@provobis.ro sau la telefon 0755 045 102 până la data de 9 mai, orele 16.00.

Mai multe detalii despre campania VVV – Voteaza Viziunea pentru Voluntariat gasiti aici.