Volunteque 3.0: Evenimentul SEV al anului!

La Brasov, in weekendul 25-27 oct. 2013, ne reunim toti cei pasionati de SEV si voluntariat! Intra pe http://volunteque.blogspot.ro si afla mai multe.

Volunteque 3.0 este cea de a treia editie a unui eveniment national de informare, promovare si valorizare a experientelor din proiectele SEV, cu participarea organizaţiilor acreditate si ne-acreditate, precum şi cu voluntari, lucrători de tineret si a altor actori interesaţi de această tematică. Pe parcursul a 3 zile vor avea loc aprox. 40 de ateliere care se vor derula in paralel,  plecand de la metoda Bar Camp/ Open Space si structurate pe 4 tipuri de contexte de invatare si interrelationare: Experience Cafe, Skills Cafe, Knowledge Cafe si Action Planning Cafe. Vor participa cca 100 de participanti reprezentand: organizatii de trimitere si găzduire acreditate, organizatii care inca nu sunt acreditate, insa isi doresc acreditarea sau au un potenţial de a dezvolta in viitor proiecte SEV, voluntari romani si voluntari SEV, practicieni, lucrători de tineret, formatori, mentori, adica persoane care pot invata si care pot contribui la un schimb activ de experienta pe durata a 3 zile de eveniment. Coordonatorul evenimentului: Asociatia CREATIV.

Proiectul gONG este un proiect finantat de Comisia Europeana prin Programul TiA – Structuri de Suport SEV, derulat de Pro Vobis in parteneriat cu Asociatia A.R.T. Fusion, Asociatia Creativ, Asociatia Team for Youth si Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca si urmareste informarea la scara larga privind oportunitatile oferite de Serviciul European de Voluntariat (SEV) catre organizatii si tineri si cresterea calitatii proiectelor SEV.

Obiectivele proiectului sunt cresterea numarului de organizatii informate privind oportunitatile oferite de SEV, cresterea calitatii proiectelor SEV si a sesiunilor de formare-evaluare si sustinere SEV, promovarea noii formule a SEV din cadrul viitoarei generatii de programe UE catre actorii implicati si cresterea numarului de tineri informati cu privire la oportunitatile oferite de SEV. Proiectul reuneste expertiza si resursele a 5 promotori cu experienta in domeniul voluntariatului in general si SEV in mod special, si va derula pe parcursul anului o serie de evenimente si activitati.