MOTOR, ACTIUNE: Saptamana Nationala a Voluntariatului 2010!

Luni, 19 aprilie: Ziua lansarii la apa a SNV 2010! Peste 90 de actiuni de voluntariat au fost organizate de cca 80 de organizatii, printre care numeroase scoli, cluburi de tineret si alte organizatii care implica voluntari in programele lor adresate comunitatii, in 55 de localitati mici si mari pe teritoriul Romaniei.

Marti, 20 aprilie: SNV ia amploare! Pe 20 aprilie voluntari din 43 de localitati si 28 de judete au pus in practica 100 de idei de implicare in comunitate prin voluntariat! Acestia au fost mobilizati de diverse organizatii pornind de la ONG-uri mici si organizatii cu programe de anvergura, scoli si gradinite, asociatii de parinti, fundatii crestine, cluburi de tineret si asociatii studentesti, pana la agentii guvernamentale si directii si servicii de asistenta sociala si protectia copilului. Ce-au realizat impreuna pentru comunitatile lor? Multe, spunem noi! Intra pe www.voluntariat.ro/snv ca sa vezi cine, ce, cand si unde!
Miercuri, 21 aprilie: Ce au in comun o scoala din Oradea, centrul antidrog din Iasi si o asociatie din Fetesti? SNV! Cea de a treia zi a SNV a numarat 92 de activitati ce au avut loc in 45 de localitati din 30 de judete. Fie ca au organizat mese rotunde despre responsabilitate civica si voluntariat, fie ca au desfasurat activitati de socializare cu persoane varstnice sau copii cu dizabilitati, voluntarii au contribuit la o schimbare pozitiva in localitatile unde traiesc.
Joi, 22 aprilie: de Ziua Pamantului, voluntarii cu tricouri galbene au purtat verde in suflet! Pe 22 aprilie, in aproape 60 de localitati din 30 de judete voluntarii SNV cu tricouri galbene si-au facut simtita mai mult ca oricand prezenta in comunitate prin derularea in aceeasi zi a cca 135 de actiuni de voluntariat, mai mari si mai mici, pe masura fiecarei organizatii si fiecarei comunitati in parte. Multe dintre aceste actiuni au marcat Ziua Pamantului, insa nu numai.
Vineri, 23 aprilie: 140 de actiuni de voluntariat, 58 de localitati, 31 de judete! De la actiuni de promovare a lecturii pana la controale medicale, socializare, sport si lectii de engleza pentru beneficiari din diverse centre sociale.
Sam. 24 – Dum 25 apr.: Cei care au raspuns apelului partenerilor SNV au putut lua parte la cel putin una dintre cele peste 150 de activitati de voluntariat derulate in acest weekend in cca 70 de localitati din tara. Profitand de vremea frumoasa, cele mai multe activitati s-au desfasurat in aer liber, insa in inchiererea SNV au avut loc si numeroase petreceri si sarbatori dedicate voluntarilor, cu concursuri, diplome si multa voie buna!
SNV 2010 se termina aici, insa oportunitatile de voluntariat raman! Multumiri si felicitari tuturor celor care s-au implicat – voluntari, coordonatori si organizatii! Calendarul complet al activitatilor derulate e disponibil pe www.voluntariat.ro/snv  iar pe Facebook gasesti si marturii foto de la partenerii locali SNV2010 din intreaga tara!