Pro Vobis si MOVISIE Olanda colaboreaza pentru dezvoltarea voluntariatului in Romania

Incepand cu 1 ianuarie 2007 Pro Vobis implementeaza proiectul „Intarirea infrastructurii de voluntariat in Romania” finantat de Ministerul Afacerilor Externe din Olanda prin programul MATRA.

Proiectul este conceput sub forma unui schimb de experienta intre Pro Vobis – Centrul National de Voluntariat din Romania si MOVISIE – Centrul Olandez pentru Dezvoltare Sociala, centru rezultat in 2007 prin fuziunea mai multor organizatii intre care si CIVIQ – Centrul National de Voluntariat din Olanda.

Proiectul are trei componente: (1) dezvoltarea organizationala a Pro Vobis; (2) dezvoltarea serviciilor oferite centrelor de voluntariat din Romania; (3) dezvoltarea capacitatii centrelor de voluntariat de a oferi serviciii la nivel local. Proiectul are o durata de 2 ani si include o serie de intalniri ale Retelei Nationale a Centrelor de Voluntariat, o serie de sesiuni de instruire si vizite reciproce de lucru ale echipelor de proiect, menite sa intareasca infrastructura pentru voluntariat in Romania: centrele locale si centrul national de voluntariat din Romania.