Proiectul EVS Faces of Rural Europe cauta 1 voluntar din Romania

Te invitam sa petreci 10 luni intr-un sat din sudul Ungariei, Kémes, aproape de granita cu Croatia! Acolo vei putea sa descoperi zona rurala si farmecul ei, in cadrul unor tururi cicliste organizate de echipa organizatiei tale gazda. Vei putea invata despre eco-turism, turism rural, fotografie analogica si vei putea descoperi retete gastronomice traditionale.

Vei putea cunoaste oamenii locului, te vom provoca sa ii convingi sa mergeti impreuna cu bicicletele prin regiune si vei invata cum sa organizezi evenimente culturale pentru ei.

activitati ormansag Te intrebi cum poti face toate astea?

Devenind voluntar european prin programul EVS.

Pro Vobis a dezvoltat deja un parteneriat durabil cu organizatia Sustainable Ormánság Nonprofit Ltd din Kemes, un sat la 40 de km de Pecs, in Ungaria. 2 voluntari din Romania, Emanuel Beres-Salagean si Emese Botha, au petrecut deja 2 ani in stagii EVS acolo, implicandu-se in activitati cu tinerii din comunitatea rurala, dezvoltand ateliere pentru acestia, promovand modalitati durabile de dezvoltare comunitara, “drumul verde”, fotografie traditionala, pe film, traditiile rurale locale, dar si cele din tara lor, pe care le-au impartasit localnicilor.

Acum e ocazia ta sa treci prin aceeasi experienta!!

In perioada 5 februarie – 5 noiembrie 2017, un voluntar din Romania, cu varsta intre 18 si 30 ani, poate sa se alature altor voluntari din Portugalia, Spania, Polonia, Bulgaria si Grecia, pentru o experienta de neuitat, intr-o zona rurala bine conservata dar si izolata, cu traditii deosebite, cu o natura primitoare, in care nu sunteti invitati doar sa admirati, ci si sa promovati toate aceste avantaje si sa le aratati localnicilor cate se pot face impreuna, sa ii motivati sa investeasca si ei in comunitatile lor, alaturi de voi.

Proiectul european care face posibila aceasta adevarata aventura pentru tineri europeni, timp de 10 luni, se numeste “Fetele Europei rurale / Faces of Rural Europe” si este un proiect educational finantat prin programul european Erasmus+.

Activitati principale:

  • Interactiune cu localnicii – ospitalitate
  • Vizite la scolile din regiune si interactiune cu elevii si tinerii
  • Tururi de ciclism si canoe, impreuna cu satenii, in regiunea Ormansag
  • Ateliere foto-video si alte activitati interactive
  • Crerea unei carti de retete culinare bazate pe traditii, colectate chiar de la sateni

Profilul voluntarilor cautati:

  • tineri intre 18 si 30 de ani
  • deschidere si flexibilitate
  • cunostinte de limba engleza, cel putin la nivel conversational
  • abilitati sau disponibilitate pentru munca in echipa
  • responsabilitate si asumarea unui rol in schimbare dorita in comunitate
  • spirit de cooperare
  • interes pentru dezvoltare comunitara
  • disponibilitate si capacitatea de a locui 10 luni intr-un sat si de a te bucura de avantajele acestui trai.

Cei interesati sunt invitati sa trimita un CV in format Europass in limba engleza si o scrisoare de motivatie in limba engleza, aplicata pe proiect, la adresa voluntar@provobis.ro, pana in 20 ianuarie 2017. La aceeasi adresa pot fi solicitate informatii suplimentare despre proiect si modul de functionare al unui stagiu EVS. Proiectul e finantat de Comisia Europeana prin pogramul educational Erasmus+.

Locatie: Proiectul se desfasoara in zona Ormánság, o zona dezavantajata din punct de vedere social si geografic, care cuprinde mai multe sate in jurul satului Kemes, unde sunt cazati voluntarii, un sat cu 500 de locuitori. Cazarea voluntarilor se realizeaza in case de vacanta mobile, create in containere de transport reciclate si amenajate cu toate necesitatile pentru traiul zilnic al voluntarilor, utilizand partial energie regenerabila. Casele includ bucatarie, masina de spalat baie cu toalete, o sufragerie, dormitoare, cuptor cu microunde, frigider si congelator, system de incalzire, conexiune WiFi, voluntarii locuind in camere utilizate la comun. Unele alimente sunt procurate direct de la producatorii locali (branza, lapte, oua, legume, fructe).