REVEAL

Actualizare: Vezi aici rezultatele proiectului.

Pro Vobis este partener in proiectul REVEAL – Raising Effectiveness of Volunteering in Europe Through Adult Learning (2012-2013) – un proiect Grundtvig Multilateral finantat de Comisia Europeana si derulat de CSV Chieti din Italia impreuna cu 8 parteneri din 6 tari europene (Italia, Marea Britanie, Suedia, Romania, Spania si Croatia). Scopul proiectului este de a creste eficienta si impactul voluntariatului in EU prin cresterea capacitatii celor care activeaza in domeniul voluntariatului.

REVEAL isi propune sa valorizeze cunostintele si competentele dobandite prin intermediul invatarii formale si non-formale si sa imbunatateasca gestionarea eficienta a voluntarilor. Totodata, un obiectiv important este de a crea o platfoma de invatare pentru sectorul de voluntariat – www.revealvolunteering.eu -, pentru a identifica setul de competente si nivelul cerut in acest domeniu in activitati tipice. S-a urmarit realizarea unei cercetari cu privire la competentele profesionale necesare celor implicati in activitati de voluntariat (coordonatori de voluntari, voluntari, voluntari sprijiniti de angajatori, manageri de proiecte care implica voluntari, voluntari din institutii de stat) pentru activitati tipice de voluntariat. 

Pe baza acestei cercetari s-au dezvoltat solutii de invatare sub forma unor traininguri online si nu numai, cu scopul de a imbunatati sau de a dezvolta competentele celor implicati in domeniul voluntariatului. Platforma este disponibila in 6 limbi, iar trainingurile vor putea fi parcurse in urma unor autoevaluari. Acest instrument foloseste 3 nivele de cunostinte in fiecare din urmatoatele domenii: planificare si management, management financiar, resuse umane si managementul voluntarilor, respectiv comunicare.

logo_reveal_web

Afla ce abilitati ai in domeniul voluntariatului! Raspunde la intrebarile oferite de instrumentul de autoevaluare si apoi testeaza noile cursuri online de pe www.revealvolunteering.eu:
http://www.revealvolunteering.eu/intro_sat_RO.php?entity=PROVOBIS&language=romanian
Cursurile in faza de testare le poti gasi aici:
http://www.revealvolunteering.eu/courses_ro.php