Saptamana Nationala a Voluntariatului (SNV) 2007

Editia 2007 a Saptamanii Nationale a Voluntariatului (SNV) s-a desfasurat la sfarsitul lunii aprilie, debutand cu Ziua Internationala a Pamantului. SNV a fost marcata in Romania in 28 de localitati din 17 judete.

Evenimentul s-a desfasurat pentru prima data si in capitala, prin implicarea Institutiei Prefectului Municipiului Bucuresti, Centrului National de Voluntariat Pro Vobis, Primariei Sectorului 3 si Centras. Centrele locale de voluntariat din Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Iasi, Medias, Oradea, Resita, Satu-Mare, Simeria, Sibiu, Slatina, Turda si Vladesti, alaturi de alte organizatii neguvernamentale si institutii publice partenere, au organizat diferite evenimente, cu scopul de a atrage atentia asupra importantei voluntariatului. Astfel, au avut loc dezbateri, expozitii, concursuri, ateliere de lucru tematice, campanii de promovare a voluntariatului, evenimente de recunoastere a meritelor voluntarilor, reprezentatii de teatru social, teatru forum, dedicate atat voluntarilor, cat si beneficiarilor programelor de voluntariat.

SNV a avut loc insa si in judete in care nu exista centre de voluntariat (Alba, Brasov, Bistrita-Nasaud, Galati, Mehedinti, Neamt si Prahova), unde ONG-uri partenere au mobilizat comunitatea locala. Unul dintre evenimentele traditionale, targul ofertelor de voluntariat VoluntExpo, a fost organizat in Alba-Iulia, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Slatina, reunind peste 100 de organizatii neguvernamentale care si-au prezentat oferta de voluntariat celor interesati.