Start inscrieri la Gala Nationala a Voluntarilor 2013

Federatia VOLUM alaturi de partenerii sa da startul nominalizarilor la cea de-a treia editie a Galei Nationale a Voluntarilor, singura competitie nationala ce premiaza meritele voluntariatului din toate domeniile de activitate.

Competitia Gala Nationala a Voluntarilor, editia 2013 este realizata cu sprijinul Ministerului, Tineretului si Sportului, Complexului National Sportiv ”Lia Manoliu”, Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice si Reprezentantei Comisiei Europene la Bucuresti.

La fel ca in editiile precedente, competitia va fi sustinuta de catre cei opt Ambasadori ai Voluntariatului in Romania: Raed Arafat, Margareta Paslaru, Damian Draghici, Marius Manole, Irina Pacurariu, Calin Goia, Valeria Racila von Groningen, si Zoli Toth.

Timp de trei saptamani (17 octombrie-12 noiembrie 2013), organizatiile neguvernamentale si institutiile publice care lucreaza cu voluntari, precum si companiile care isi implica angajatii in proiecte de voluntariat sunt invitate sa isi nominalizeze favoritii, accesand www.galavoluntarilor.ro

Competitia premiaza si aduce recunoastere publica voluntarilor, proiectelor de voluntariat, coordonatorilor de voluntari si centrelor de voluntariat din intreaga tara. Nominalizarile se realizeaza exclusiv online folosind portalul inscrierilor, pana la data de 12 noiembrie 2012, ora 23:59. Nominalizatii trebuie sa-si fi derulat activitatea pe durata anului 2013 sau sa faca parte din proiecte aflate in derulare, cu conditia ca acestea sa fie suficient de avansate pentru a permite raportarea unor rezultate preliminare concrete.

Secretariatul Federatiei VOLUM, organizatiile membre VOLUM sau membrii Consiliului Director VOLUM nu sunt implicati in procesul de preselectii, jurizare sau analiza a lucrarilor primite. Procedura de jurizare include analiza juriului extern Federatiei VOLUM, precum si votul publicului. Castigatorii vor fi anuntati public si premiati in data de 12 decembrie 2013, la Gala Nationala a Voluntarilor.

Gala Nationala a Voluntarilor este un eveniment anual care ofera un loc de cinste voluntarilor din Romania o binemeritata recunostere publica a oamenilor care daruiesc in mod constant din timpul, energia si abilitatile lor pentru a-i ajuta pe cei aflati in dificultate. Mai multe informatii privind regulamentul, criteriile de jurizare, precum si conditiile de nominalizare sunt disponibile pe website-ul competitiei www.galavoluntarilor.ro

Despre organizatori

VOLUM este federatia care sprijina dezvoltarea voluntariatului in Romania. Înfiintata in anul 2010 la inititiva Pro Vobis – Centrul National de Resurse pentru Voluntariat, VOLUM este o organizatie umbrela in domeniul voluntariatului, cu reprezentare la nivel national. În prezent, Federatia VOLUM are 58 de organizatii membre care implica voluntari si sprijina miscarea de voluntariat in domeniile: social, educatie, tineret, sanatate, protectia mediului si drepturile omului.

Accesati www.galavoluntarilor.ro pentru detalii sau descarcati comunicat de presa Gala 2013.