Start proiect: “Voluntariatul – un instrument pentru incluziune”

Proiectul “Voluntariatul – un instrument pentru incluziune” (“Volunteering as a Tool for Inclusion”), coordonat de Platforma dobrovoľníckych centier a organizácií, din Slovacia, a avut prima întâlnire a partenerilor în perioada 13-16 noiembrie 2013 la Bratislava. Partenerii din cele 8 țări implicate (Slovacia, Romania, Letonia, Irlanda, Danemarca, Republica Cehă, Ungaria și Croația), printre care Pro Vobis, s-au întâlnit să discute modalități de dezvoltare de instrumente de lucru cu scopul de a crește gradul de incluziune socială prin voluntariat în rândul grupurilor dezavantajate și marginalizate.

Au avut astfel ocazia să își prrezinte organizațiile și să treacă în revistă experiențele, practicile și instrumentele pe care le folosesc. Toți partenerii sunt activi în domeniul voluntariatului, unii dintre oferind servicii organizațiilor, instituțiilor sau companiilor, alții concentrându-se pe lucrul direct cu voluntarii. În această întâlnire au stabilit modalitatea de lucru și de comunicare eficientă pe parcursul celor 2 ani de proiect cu scopul de a livra la finalul proiectului produse specializate către stakeholderi implicați sau cu potențial de implicare în dezoltarea voluntariatului în rândul persoanelor dezavantajate.

Acest proiect este finanțat de Comisia Europeană prin Programul Grundtvig Learning Partnership din cadrul Programului de Învățare pe Tot Parcursul Vieții.