Romania marcheaza Saptamana Nationala a Voluntariatului 2008 (14-20 aprilie)

In saptamana 14-20 aprilie Romania marcheaza Saptamana Nationala a Voluntariatului! Evenimentul se deruleaza in 39 de localitati din Romania si este punctul culminant al Campaniei Nationale pentru promovarea Voluntariatului „E timpul sa fim altfel!”, derulate din noiembrie 2007.

Sub egida SNV, organizatiile neguvernamentale, institutiile publice, companiile si grupurile de initiativa partenere din intreaga tara sunt implicate in activitati de igienizare, mese rotunde, campanii de promovare a voluntariatului, marsuri, caravane, expozitii si targuri, concursuri, piese de teatru, recitaluri si multe altele. SNV este un eveniment national menit sa puna in evidenta contributia voluntarilor la dezvoltarea comunitatii si sa atraga sprijinul celorlalti pentru activitatea voluntarilor si recunoasterea meritelor voluntarilor. Saptamana Nationala a Voluntariatului este un eveniment initiat si coordonat de catre Pro Vobis – Centrul National de Voluntariat incepand cu anul 2002 si implementat in colaborare cu Reteaua Nationala a Centrelor de Voluntariat si partenerii locali ai SNV.

Informatii referitoare la SNV, precum si detalii legate de miscarea de voluntariat din Romania, sunt disponibile pe siteul www.voluntariat.ro. In aceste sapte zile fiecare dintre noi are ocazia sa arate ca poate, stie cum, isi asuma responsabilitatea, vrea si mai ales, ESTE ALTFEL! Participa si tu la activitatile din localitatea ta!