CCV da start intalnirilor din 2015

Luni, 26 ianuarie, 20 de coordonatori de voluntari s-au intalnit intr-un spatiu oferit cu generozitate de Maastricht School of Management pentru a pune la cale agenda anului 2015 pentru Clubul Coordonatorilor de Voluntari (CCV) din Bucuresti. Rezultatul? In fiecare ultima zi de joi a fiecarei luni calendaristice se vor intalni sa povesteasca din experientele lor pe teme de interes pe care le-au stabilit impreuna:

  • cum motivam si mentinem voluntarii,
  • cum implicam voluntari de varste diferite,
  • cum spunem „nu” in calitate de coordonatori de voluntari,
  • cat de mult stim si putem folosi instrumente online si multe altele.

In cadrul intalnirii s-au discutat si stadiul procesului de pilotare a certificatului de voluntariat unde Federatia VOLUM a prezentat documentele de lucru si a anuntat ca deja un numar impresionant de organizatii, 100, sunt inscrise in acest proces. Tot astazi a intrat in utilizare varianta beta a platformei de matching dezvoltate de Federatia VOLUM. Coordonatorii de voluntariat au avut ocazia sa isi creeze conturi si sa poata experimenta felul in care se utilizeaza aceasta platforma si ce aduce nou, cu ce poate eficientiza munca de gestionare a voluntarilor.

Clubul Coordonatorilor de Voluntari este un program al Pro Vobis – Centrul National de Resurse pentru Voluntariat, initiat in anul 2011 si derulat in Bucuresti.