Abilitati pentru sectorul de voluntariat

logo_reveal_webPartenerii proiectului Grundtvig multilateral REVEAL (Raising Effectiveness of Volunteering through Adult Learning) s-au intalnit in Londra in perioada 21-22 mai 2013 pentru a discuta progresele si rezultatele proiectului. Doi dintre membrii staff-ului Pro Vobis au participat la cea de-a patra intalnire a proiectului REVEAL, care a fost gazduita de Institute for Volunteering Research (IVR) din Marea Britanie.

S-au analizat rezultatele fazei de testare si validare, in care cursurile realizate in fazele anterioare ale proiectului au fost pilotate impreuna cu reprezentanti ai comunitatii voluntariatului din toata Europa. Rezultatele fazei de validare au constituit punctul de pornire pentru imbunatatirea si finisarea cursurilor, pentru a creste calitatea si eficienta voluntariatului in randul adultilor. Totodata, partenerii au discutat despre dezvoltarea platformei interactive multilingve pentru a permite utilizarea pe scara larga a instrumentului de autoevaluare si a modulelor de training disponibile online pentru cei implicati in voluntariat in calitate de coordonatori de voluntari, coordonatori de proiecte de voluntariat si, desigur, voluntari. Pro Vobis si-a adus aportul in aceasta faza a proiectului la structurarea feedback-ului primit de la utilizatorii din Romania si imbunatatirea cursurilor de Resurse Umane si Managementul Voluntarilor.

Toamna a debutat cu cea de-a doua faza de pilotare si, astfel, s-au realizat 6 mini-ateliere pe diferite nivele de experienta. Trei miniateliere au avut ca participanti coodonatori de voluntari din Bucuresti si s-au concentrat pe managementul voluntarilor, management de proiect si comunicare la nivel avansat, iar celelalte 3 s-au adresat voluntarilor si au urmarit conexiuni intre leadership, dinamica de grup si managementul unui proiect. Proiectul Reveal este co-finantat de Programul de Invatare pe tot parcursul vietii al Comisiei Europene. Pentru mai multe informatii vizitati: www.revealvolunteering.eu.