Urmeaza webinarul SEV: un proces de invatare!

Actualizare: Inregistrarea webinarului este disponibila aici!

Webinariile din proiectul gONG continua!

Va invitam sa luati parte la webinarul pe tema „SEV: un proces de invatare”, adresat organizatiilor interesate sa implementeze proiecte de calitate in cadrul Serviciului European de Voluntariat. Webinarul va avea loc marti 10 decembrie 2013, incepand cu ora 17, iar participarea este gratuita pentru toti cei interesati de subiect. Prezentarea, insotita de o sesiune de intrebari si raspunsuri, va dura aproximativ 1 ora.

Webinarul este o oportunitate de a afla informatii practice bazate pe experienta directa in lucrul cu voluntarii SEV si de a primi raspunsuri la intrebarile voastre. Vom aborda, printre altele, subiecte precum:

 • Specificul Serviciului European de Voluntariat (SEV/EVS) ca stagiu de invatare pentru voluntari
 • Gestionarea procesului de invatare
 • Adaptarea activitatilor dupa sosirea voluntarilor
 • Subsolicitarea sau suprasolicitarea voluntarilor
 • Sprijinirea initiativei voluntarilor in proiecte

Prezentarea va fi facuta de:

 • Nicoleta Chis-Racolta, Coordonator Training la Pro Vobis-Centrul Nationa de Resurse pentru Voluntariat si Director Executiv al Centrului de Voluntariat Cluj-Napoca si
 • Ioana Bere, Coordonator Programe la Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca si la Centrul de Jocuri Mirakolix

Nicoleta are in spate experienta scrierii si gestionarii a 10 proiecte SEV – dintre care multe au fost considerate de buna practica – si are la activ un numar de 60 de voluntari SEV gazduiti pe termen lung si respectiv 56 de voluntari SEV trimisi, din anul 2010 incoace, alaturi de echipa Centrului de Voluntariat Cluj-Napoca, din care face parte si Ioana. Ioana este, de asemenea, fost voluntar SEV in Finlanda si o puteti auzi vorbind despre experienta ei de invatare aici.

Inscriere

Pentru a va inscrie la acest webinar, va rugam sa va inregistrati prin urmatorul link:  

https://attendee.gotowebinar.com/register/7655192833132067841

Va asteptam cu drag!

Ce este si cum functioneaza webinarul?

Un webinar este o prezentare online pe care o poate urmari oricine se inscrie prin linkul specificat. Vei auzi vocea prezentatorului si vei urmari pe ecranul computerului tau o prezentare Power Point, transmisa online de pe computerul prezentatorului. Nu vei putea sa vezi prezentatorul, ci doar ceea ce este afisat pe ecranul computerului acestuia.

Ce ai de facut pentru a urmari webinarul:

 1. Inscrierea la webinar, prin linkul specificat mai sus in acest email.
 2. Accesarea platformei gotowebinar printr-un alt link (pe care il vei primi cu o zi inainte de inceperea webinarului) si descarcarea unui mic software pe computerul tau.
 3. Urmarirea webinarului in ziua si la ora stabilita, prin accesarea platformei prin linkul mentionat la punctul 2. Vei primi un reminder cu acel link cu o zi si apoi cu o ora inainte de inceperea webinarului.

Specificatii tehnice:

 • Vei avea nevoie de un computer conectat la Internet si de difuzoare sau casti pentru a putea auzi prezentatorul.
 • Nu vei avea nevoie de un microfon. In timpul webinarului, vei putea adresa intrebari prezentatorului doar in scris, intr-o fereastra de chat disponibila prin software-ul webinarului, care iti va aparea automat in partea dreapta sus a ecranului dupa ce te-ai conectat la platforma gotowebinar (va trebui sa faci click pe sageata portocalie din dreapta sus a ecranului tau pentru a extinde fereastra).
 • Te rugam sa accesezi platforma de webinar cu 5 minute inainte de inceperea webinarului, pentru a preintampina eventuale probleme tehnice. Daca totusi nu reusesti sa te conectezi la platforma te rugam sa ne suni (inainte de inceperea webinarului) la 0755 045 101, pentru ca cineva din echipa noastra sa te ghideze telefonic prin procedura.

Despre proiect

Webinarul „SEV: un proces de invatare” face parte din proiectul gONG: Voluntariatul intra in scena! –  un proiect finantat de Comisia Europeana prin Programul Tineret in Actiune – Structuri de Suport SEV, derulat de Pro Vobis in parteneriat cu Asociatia A.R.T. Fusion, Asociatia Creativ, Asociatia Team for Youth si Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca, care urmareste informarea la scara larga privind oportunitatile oferite de Serviciul European de Voluntariat (SEV) catre organizatii si tineri si cresterea calitatii proiectelor SEV.

Ce este SEV?

Serviciul European de Voluntariat – SEV (European Voluntary Service – EVS) este unul dintre cei 5 piloni ai programului Tineret in Actiune – programul comunitar al Comisiei Europene care pune in practica cadrul legal de sustinere a activitatilor de invatare non-formala pentru tineri. SEV sprijina serviciul de voluntariat transnational al tinerilor cu varste cuprinse intre 18 si 30 de ani, care pot, astfel, participa la stagii de voluntariat individuale sau de grup la ONGuri si institutii din alte tari europene si partenere in program, cu sprijinul financiar al programului. In Romania activeaza numeroase organizatii acreditate sa gazduiaca voluntari SEV straini si/sau sa trimita voluntari SEV romani in alte tari.

SEV aspira la dezvoltarea solidaritatii si a tolerantei intre tineri, dorind sa intareasca coeziunea sociala in Uniunea Europeana,sa promoveze cetatenia activa si sa intensifice intelegerea reciproca intre tineri. SEV este un serviciu de “invatare”: prin intermediul experientelor de invatare non-formala tinerii isi imbunatatesc si/sau capata competente pentru dezvoltarea personala, educationala si profesionala, cat si pentru integrarea lor sociala. Dincolo de beneficiile aduse comunitatilor locale, voluntarii deprind noi abilitati  si limbi straine, descoperind in acelasi timp alte culturi. In Romania, programul Tineret in Actiune este gestionat de Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in domeniul Educatiei si Formarii Profesionale (ANPCDEFP).