VALUE

Proiectul VALUE – Volunteering & Lifelong Learning in Universities in Europe (Voluntariat şi Învăţare pe Tot Parcursul Vieţii în Universităţi Europene) a reprezentat un spaţiu de întâlnire pentru 20 de organizaţii reprezentând universităţi şi organizaţii din sectorul voluntariatului din 13 ţări europene. Obiectivul comun a fost acela de a cerceta legătura dintre cele două sectoare, pentru a împărtăşi idei şi modele de lucru, precum şi să exploreze potenţialul şi oportunităţile de dezvoltare a învăţământului pe tot parcursul vieţii la nivel universitar, atât pentru voluntari, cât şi pentru personalul organizaţiilor de voluntari. De-a lungul celor 2 ani de cooperare, proiectul a ajuns in iunie 2011 la momentul de împărtăşire a rezultatelor eforturilor de cercetare a partenerilor.

Astfel, în perioada 8 – 10 iunie, a avut loc la Ankara, Turcia, conferinţa de final a proiectului, la care au participat peste 60 de reprezentanţi atât ai universităţilor, cât şi a organizaţiilor ce lucrează cu voluntari. Găzduită de Middle East Technical University (METU), conferinţa a constituit contextul potrivit pentru a prezenta baza de resurse creată în timpul proiectului, care include materiale precum rapoarte, studii de caz şi referinţe bibliografice de interes pentru organizaţiile din ambele sectoare. În cadrul conferinţei, reprezentatul Pro Vobis, Ramona Dragomir, împreună cu Stefanie Woll de la Universitatea din Hamburg, au susţinut unul dintre atelierele de lucru, ce şi-a propus explorarea legăturii dintre învăţare pe tot parcursul vieţii şi implicarea vârstnicilor în activităţi de voluntariat.

 

 

Mai multe informaţii despre proiect, baza de date cu resusele create precum şi materialele de la conferina pot fi găsite pe site-ul dedicat proiectului www.valuenetwork.org.uk. Conferinţa s-a încheiat cu o sesiune de tipul “world cafe”, în care participanţii au explorat posibilităţi de colaborări viitoare.