Fii voluntar la Casuta de fapte bune!

Suntem in cautarea a 6 magicieni, fauritori, dar mai ales iubitori de fapte bune. Crezi ca esti unul? Citeste mai departe!

anunt voluntari casuta de Fapte Bune

Pro Vobis organizeaza la Targul de Craciun Cluj-Napoca “Casuta cu fapte bune” – un loc in care vizitatorii targului pot sa petreaca putin timp gandindu-se la ce cauze conteaza pentru ei, informandu-se cu privire la cateva din problemele presante din societate acum si afland modalitati concrete de a se implica sau a le sustine, prin mici fapte bune.

Noi zicem ca in aceasta perioada e unui din cele mai bune momente din an, chiar daca nu singurul, in care sa ne gandim la cei din jur, la cum se poate implica fiecare din noi in comunitate, sau… la cum putem salva viitorul planetei. Statele membre ONU s-au gandit si ele la cum putem face viata mai buna pe Pamant si au stabilit Agenda 2030 cu cele 17 ODD-uri – Obiective de Dezvoltare Durabila, pe care ii invitam pe vizitatorii targului sa le descopere in stand. Si noi voi fi ghizii lor pentru asta, prin metode interactive, jocuri, materiale atractive si sugestii concrete de actiune. SI prin multa deschidere, voiosie si disponibilitate de a-i face curiosi!

 

Daca si tie iti pasa de cei in nevoie, de comunitatea in care traiesti, de orasul tau sau chiar de toata planeta si simti ca vrei si poti sa contribui cu timpul si energia ta, poti fi unul din cei 6 voluntari pe care ii cautam!

 

Avem nevoie de tine in perioada 14-16 decembrie, intre orele 14-20 (intervalele orare pot fi mai scurte, in functie si de programul tau).

Ce vei face?

  • Vei primi vizitatorii, le vei oferi informatii despre obiectivele de dezvoltare durabila si problemele actuale cu care se confrunta comunitatile, in special din sfera locuirii
  • Vei facilita jocurile interactive pe care le-am gandit
  • Vei oferi sugestii de actiuni de voluntariat, pe baza resurselor pe care le punem la dispozitie
  • Vei incuraja trecatorii sa vina la stand, sa joace la panoul cu surprize, sa vizioneze filmele, sa tricoteze, sa afle informatii in plus, sa doneze, sa lase un gand
  • Vei amenaja standul si materialele necesare, conform intelegerii cu echipa de proiect
  • Vei avea grija de materialele si resursele din stand, inclusiv de strangerea si depozitarea lor in siguranta la finalul fiecarei zile.

 

Ce vei primi?

  • Instruire pe tema dezvoltarii durabile
  • Sprijin in implementarea activitatii
  • Ceai cald si sprijin la nevoie
  • Un hanorac moale sa iti tina de cald cat timp le spui oamenilor de fapte bune

 

Ce asteptam noi?

Nu trebuie sa ai calificari sau experienta in acest domeniu inainte – iti vom da noi informatiile de care ai nevoie si vom planifica impreuna prezenta ta la stand, pas cu pas.

Ce vrem este sa fii jovial, deschis, sa iei initiativa, sa ai curajul sa inviti oamenii la stand si sa le oferi informatii si perspective noi, sa fii dispus sa inveti despre subiectele pe care le promovam.
Mai vrem sa fii serios si sa te tii de cuvant si de planul de lucru pe care ni-l facem impreuna cu echipa de voluntari. Nu e de neglijat ca la targ munca nu e cea mai usoara, va fi frig si va fi nevoie sa ne pastram energia, asa ca nu vrem sa ramanem mai putini decat e nevoie sau sa plecam acasa raciti si dezamagiti. De aceea, noi ne propunem sa punem la punct un plan de lucru, intervalele orare exacte ale echipelor de voluntari insotiti de noi, echipa de proiect, nevoile si asteptarile noastre si tot ce e necesar sa ne iasa un eveniment pe cinste, asa cum ii sade bine Casutei de fapte bune. Pentru asta, mai asteptam de la tine sa vii la intalnirea de pregatire din 7 decembrie!

Si, desigur, ne-ar placea sa spui si altora despre ce faci la Casuta, despre ce ai aflat acolo, sa iti incurajezi prietenii sa treaca pe la targ, sa raspandim pofta de fapte bune!

Daca iti surade, trimite-ne repede un mail la voluntar@provobis.ro, spunandu-ne de ce vrei sa faci asta si care sunt intervalele exacte de timp in care esti disponibil. Asteptam un semn de la tine pana cel tarziu in 12 decembrie, ca sa avem si timp sa ne intalnim cu cei selectati pentru instruire si planificare!

 

Fii voluntar! E minunat!

 

Evenimentul este organizat in cadrul proiectulu Build Solid Ground, sprijinit de Comisia Europeana, in care Pro Vobis este unul din cei 14 parteneri la nivel european.