Voluntar în Europa- Wroclaw, Polonia


Titlul proiectului: Volunteering is sharing
Localitatea desfășurării stagiului: Wrocław, Polonia
Perioada stagiului: 12 luni, Septembrie 2019 – Septembrie 2020
Organizatia coordonatoare: Tratwa Association

Căutam 3 voluntari dornici să se avânte într-o aventură în Polonia, într-un stagiu EVS de 12 luni în cadrul Tratwa Association, o asociație care de mai bine de 20 de ani susține cultura voluntariatului și a educației nonformale. Tratwa Association este cea mai mare organizației non-profit din Wrocław, organizând evenimente și ateliere pentru beneficiarii lor direcți – copii, tineri și adulți aflați sub riscul excluziunii sociale, folosind în lucrul cu beneficiari lor metode de educație nonformală și promovând valoarea voluntariatului, mediilor interculturale și a respectului în cadrul interacțiunii intergeneraţionale.

Profilul candidatului

Stagiul se adreseaza persoanelor între 18 și 30 de ani, deschise la noi experiențe, entuziasmate și dornice de învățare și motivate să lucreze cu alte persoane în contextul educației nonformale. Ne dorim ca voluntarii să fie interesați să-și dezvolte noi abilități și competențe și în același timp, dispuși să îi învețe pe cei din jur hobby-uri lor personale sau să-și transfere cunoștințele legate de pasiunile, interesele și talentelor lor.

Activități

Programul zilnic este în intervalul 10:00 și 17:00, însă activitatea ta și implicit experiența ta de învățare o să difere de la o zi la alta. Locația în care îți vei desfășura activitatea poate să difere și ea, fiind fie la unul dintre cele două centre ale organizației gazdă, fie pe teren. Vei participa la training-uri special pregătite pentru tine și vei organiza ateliere și activități educaționale și ludice pentru beneficiarii direcți – copii, tineri și vârstnici, dar și pentru comunitatea locală. Vei organiza evenimente și ateliere personale în folosul comunității și vei avea parte de un context în care să-ți pui pasiunile și hobby-urile în valoare, împărtășind talentelor tale cu cei din jur. De asemenea, vei avea grijă de întreținerea centrului comunitar al organizației gazdă. Vei avea alături un coordonator de proiect care să te să susțină pe toată durata stagiului tău, dar și un mentor care să îți ofere suport când ai nevoie. O să ai la dispoziție și 2 zile libere pe lună înafara weekend-urilor pe care să le folosești pentru a călători și a te bucura de împrejurimi.

Pentru mai multe detalii despre proiect, organizația gazdă sau procedura de înscriere, așteptăm cât mai curând un e-mail la adresa voluntar@provobis.ro .