25 DE ANI DE PRO VOBIS – EPISODUL 3

Draga Pro Vobis!
 
Ne stim de multi ani, Pro Vobis, de pe vremea anilor ‘90, când student fiind si apoi cadru didactic, am participat la cateva actiuni ale organizatiei, care erau, ca de obicei, pline de voluntari de toate felurile.
Mai apoi, cred prin 1998, coordonam un progam al Fundatiei pentru o Societate Deschisa (Soros, bineinteles…) destinat promovarii voluntariatului in Romania. Pro Vobis, a fost momentul potrivit si ai fost organizatia potrivita sa re-porneasca aceasta miscare de voluntariat in Romania, tara care inca nu suporta idea de “munca voluntara” impusa de fostul regim comunist.
Si, draga Pro Vobis, ai fost la inaltime, pornind Centrul de Voluntariat la Cluj Napoca, si schimband mentalitatile oamenilor, care au inceput sa inteleaga valoarea muncii facute “pentru celalalt”, fara a astepta o remuneratie in schimb.
Ai reusit, in timp, sa cresti o retea de centre si ai devenit centru national de voluntariat, cu multe programe de formare pentru organizatii, retele internationale, voluntari romani si straini etc.
Au fost perioade bune in tot acest timp, au fost si perioade mai grele dar, Pro Vobis, ai reusit toate aceste lucruri cu o echipa de oameni dedicati si profesionisti! Sunt mandru de tot ceea ce ai realizat!
 
P.S. In CV-ul meu scrie undeva ca intre 2001 – 2013 am servit ca membru al Consiliului Director al Pro Vobis. 
Florin Moisa.

Florin Moisa