Parteneriat cu OMV Petrom

Pornind de la expertiza acumulata de Pro Vobis in facilitarea de mecanisme care vin in sprijinul miscarii de voluntariat, incepand cu anul trecut suntem partenerii companiei OMV Petrom in vederea gestionarii schemei anuale de granturi a acesteia  – “Campionatul de voluntariat” – dedicate sprijinirii voluntariatului in randul angajatilor si a cauzelor alese de acestia in comunitatile in care activeaza.

„Campionatul de voluntariat”, initiat in 2011, este cel mai important proiect intern al companiei OMV Petrom dedicat voluntariatului care, in anul 2014, s-a transformat, cu sprijinul expertizei Pro Vobis, intr-o competitie de proiecte ce a dat angajatilor puterea de a rezolva probleme punctuale identificate in comunitatile lor. Astfel, angajatii OMV Petrom au posibilitatea de a propune un proiect in colaborare cu un ONG sau o institutie, care sa ofere o solutie la o problema punctuala din comunitate si care sa le ofere lor si colegilor acestora posibilitatea de a se alatura cauzei ca voluntari.

In cadrul acestui parteneriat, am dezvoltat impreuna cu compania OMV Petrom documentatia necesara bunei derulari a competitiei „Campionatul de voluntariat”, am gestionat procesul de selectie, de contractare a proiectelor castigatoare, am efectuat monitorizarea, verificarea tehnica si narativa a proiectelor, cat si evaluarea finala a programului. Doar in cadrul editiei 2014, echipa noastra a acordat peste 250 de ore de consultanta pentru conturarea si scrierea proiectelor propuse spre finantare de catre voluntari, cat si in vederea implementarii acestora de catre partenerii institutional din comunitate. De asemenea, asiguram permanent consultanta in managementul voluntarilor si respectarea prevederilor legale si de buna practica in acest domeniu.

“Cred ca datorita sfaturilor si consultantei Pro Vobis am avut oportunitatea sa castigam. Dupa aceea i-am «sacait» pentru fiecare pas facut, fie ca a fost vorba de voluntariat, de managementul financiar sau orice altceva legat de proiect.” (Mioara Polexici , Specialist Indoor Sales Front Office, OMV Petrom Marketing)

In 2014, din 39 de proiecte inscrise in aceasta competitie, 15 proiecte din tara in domenii precum cel social, educational si dezvoltarea comunitara au fost alese castigatoare si au primit din partea OMV Petrom finantari totale de 30.000 de euro pentru implementare, implicand 234 de voluntari – angajati ai companiei, si alti 124 de voluntari atrasi de acestia din comunitatile locale unde au actionat.

“Impreuna cu minunata echipa a proiectului «Poenita vesela» formata din noi – voluntarii Petrom, Pro Vobis, voluntarii profesori, elevi si parinti, cetateni si autoritatile locale, reprezentantii comunitatii de romi, toti impreuna am lucrat cu mult sarg sa implementam proiectul. Vom colabora in continuare pentru ca menirea noastra ca voluntari este de a schimba lucrurile in bine in organizatia si comunitatea din care facem parte, ca angajati  si cetateni.” (Liliana Epurescu, Contract Administrator, Asset V Moesia Nord, OMV Petrom)