Cautam parteneri pentru sarbatoarea voluntariatului!

Pro Vobis lanseaza un apel catre toti cei care pretuiesc voluntariatul – ONGuri, scoli, gradinite, biblioteci, muzee si alte institutii si grupuri de initiativa din tara care implica deja sau care doresc sa implice voluntari  – sa ni se alature noua si celorlalti aproape 200 de parteneri din tara in sarbatoarea voluntariatului.

SNV – Saptamana Nationala a Voluntariatului – este un eveniment national anual care are loc in fiecare primavara, aflat la cea de-a treisprezecea editie, menit sa mobilizeze cat mai multe organizatii si voluntarii pe care acestia ii implica, pentru a sarbatori impreuna voluntariatul, pentru a atrage sprijinul comunitatii pentru acesta si pentru a recunoaste public activitatea voluntarilor. SNV se deruleaza anual prin intermediul a aproape 200 de parteneri organizationali din toata tara, sub coordonarea nationala a Pro Vobis. In 2014, SNV va avea loc in perioada 12-18 mai.

Cum te poti implica?

ORGANIZEAZA evenimente sub egida SNV la tine in localitate!
-> Daca reprezinti o organizatie, institutie sau un grup de initiativa, poti deveni partener SNV organizand  in localitatea ta activitati cu, despre sau pentru voluntari, la alegerea ta,  si le poti inscrie in calendarul national SNV.

PARTICIPA la actiuni de voluntariat, incearca o experienta noua!
-> Esti interesat de oportunitati de voluntariat? Intra pe calendarul national SNV si contacteaza un partener local din zona ta! (lista se actualizeaza zilnic, pe masura ce partenerii inscriu activitatile planificate)

SPRIJINA actiunile de voluntariat si voluntarii implicati in SNV!
-> Reprezinti o companie si vrei sa sprijini cu materiale o actiune de igienizare, de donatii sau orice alta actiune de voluntariat? Intra in calendar si contacteaza un partener local!

SCRIE despre voluntari si organizatiile din spatele lor!
-> Esti un blogger sau un jurnalist? Ajuta-ne sa facem cunoscute povestile voluntarilor si ale organizatiilor care ii mobilizeaza si scrie despre SNV. Vezi calendarul activitatilor SNV, descarca bannerul web si urmareste-ne pe Facebook!

Calendarul SNV 2014 e deschis pentru inscrieri – de azi si pana in perioada SNV partenerii vechi si noi ai SNV pot intra oricand pe www.voluntariat.ro/snv la sectiunea Calendar sa adauge activitatile pe care le planifica pentru perioada 12-18 mai 2014.  Reunind toate activitatile care se desfasoara in perioada SNV putem atrage, impreuna, atentia si sprijinul unui numar cat mai mare de noi voluntari, jurnalisti, persoane publice si public larg pentru proiectele voastre de voluntariat din SNV si de peste an!

Sistemul de inscriere SNV in 8 pasi simpli (doar pentru organizatii!):
1. Va faceti un cont pe www.voluntariat.ro/snv la sectiunea Calendar si asteptati aprobarea contului.
2. Cand primiti emailul de confirmare intrati in cont cu userul si parola pe care le-ati ales.
3. In cont, completati formularul facand click pe diferitele sectiuni si adaugati activitati. Cititi instructiunile care apar acolo!
4. Asteptati aprobarea/publicarea activitatilor inscrise.
5. Intrati in cont oricand pentru a adauga activitati sau a le modifica pe cele deja inscrise.
6. Descarcati machetele materialelor SNV disponibile in cont (sigle, afis, fluturasi, etc.) si imprimati-va propriile materiale promotionale.
7. Dupa derularea activitatilor, reveniti in cont pentru a ne trimite un scurt raport, care va fi publicat in raportul national SNV.
8. Reveniti dupa termenul limita pentru a descarca certificatul de participare din contul SNV!

Editia 2013 a SNV a insemnat:

  • 425 de activitati de voluntariat sau de promovare si de recunoastere a voluntariatului deschise publicului larg
  • organizate de peste 150 de parteneri – ONG-uri, institutii si grupuri informale de initiativa in colaborare cu 663 de alti parteneri locali
  • in 38 de judete din tara si din capitala si 110 localitati mici si mari
  • peste 12 000 de voluntari mobilizati in tara
  • peste 25 000 de ore de voluntariat
  • peste 200 de aparitii media
  • peste 48 000 de beneficiari directi (comunitatea larga, copii, varstnici, persoane defavorizate)
  • cu ajutorul a peste 500 de sponsori locali
  • Valoarea muncii voluntarilor din aceste 7 zile, raportat la salariul minim pe economie, se ridica la 462 061 RON!
  • 8 actiuni de voluntariat corporatist cu ocazia Zilei Voluntariatului Corporatist Give & Gain Day.

“De 12 ani sarbatorim cu pasiune voluntariatul in cadrul Saptamanii Nationale a Voluntariatului, ca o recunoastere si o celebrare a bucuriei de a ajuta si de a fi impreuna alaturi de cei care au nevoie, o oportunitate de a face o schimbare in comunitatea in care traim prin implicarea directa in activitati de voluntariat.. Multumim tututor celor care contribuie la continuarea traditiei SNV. Observam ca, de la an la an, numarul scolilor si gradinitelor care organizeaza activitati este in continua crestere, iar acest fapt ne ofera certitudinea ca voluntariatul este un factor important in educatia tinerilor, care devin, astfel, tot mai implicati in comunitate.” (Carmen Marcu – Director Comunicare, Pro Vobis)

Saptamana Nationala a Voluntariatului (SNV) este un eveniment initiat si coordonat de catre Pro Vobis – Centrul National de Resurse pentru Voluntariat incepand cu anul 2002 si implementat in colaborare cu parteneri locali si centre de voluntariat. Contact:  programe@provobis.ro, tel. 0264-412 897. Pagina oficiala a SNV este www.voluntariat.ro/snv si www.facebook.com/saptamanaSNV.