Voluntariat marca „Angajat caut voluntariat”, cu echipa CHEP

“Pentru activitati de voluntariat as sta mereu peste program” spune un angajat al companiei CHEP Romania plecand cu zambetul pe buze de la activitatea de infrumusetare a parcului de activitati in aer liber a tinerilor din centrul de plasament din Vidra. Se implica des in activitati caritabile, este oricand gata sa ajute daca i se ofera ocazia si ii place tare mult sa interactioneze cu tinerii, sa socializeze si sa le ofere sprijin. Andreea, cu o experienta de 20 ani, spune ca vine cu placere la astfel de activitati, ca sunt recreative si folositoare si ca spera sa aduca astfel bucurie tinerilor de aici.

Doua echipe formate din 8 angajati CHEP Romania impreuna cu tinerii care locuiesc acolo au reamenajat gardul exterior al centrului, astfel incat acesta sa arate mai placut si sa ofere in acelasi timp intimitate pentru activitatile din parcul institutiei. Voluntarii au vopsit gardul si cateva dintre elementele de joaca in culori vii, contrastante, aducand un pic de veselie parcului uitat parca de vreme in care isi petrec timpul liber cei 20 de tineri seropozitivi. Actiunile au fost initiate si implementate de catre angajatii CHEP cu ajutorul Pro Vobis, care le-a oferit oportunitatea de a colabora, astfel, cu beneficiarii Fundatiei Chance for Life de la acest centru de plasament.

Discutiile despre posibilitatea de a face voluntariat au inceput inca din luna mai cand Pro Vobis a cunoscut echipa CHEP si a avut ocazia sa afle experientele de pana atunci in acest domeniu si totodata tipul de actiuni potrivite cu timpul si nevoia de implicare a angajatilor.

Actiunile de montare a plasei de protectie si a vopsirii gardului fac parte din proiectul „Angajat caut voluntariat” (www.win-win.ro) implementat de catre Pro Vobis si finantat prin Granturile SEE 2009-2014 in cadrul Fondului ONG in Romania derulat in perioada mai 2014 – mai 2015, proiect ce urmareste dezvoltarea si promovarea voluntariatului sprijinit de angajator in Romania. Proiectul isi propune construirea unui model viabil si multiplicabil de implicare a angajatilor in activitati de voluntariat in comunitate, promovarea voluntariatului in randul companiilor si capacitarea ONG-urilor sa lucreze cu voluntari provenind din randul angajatilor unor companii.

*Continutul acestui material nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a granturilor SEE 2009-2014.