Angajatii CHEP Romania, voluntari pentru o zi in beneficiul tinerilor seropozitivi

Centrul de Plasament nr. 7 din comuna Vidra, judetul Ilfov, a primit marti, 9 septembrie 2014, vizita unui grup de voluntari. Impreuna cu tinerii care locuiesc acolo, 12 angajati ai companiei CHEP Romania au reamenajat gardul exterior astfel incat acesta sa arate mai placut si sa ofere in acelasi timp intimitate pentru activitatile din parcul institutiei. Voluntarii au vopsit gardul si bancutele in culori vii, contrastante, aducand un pic de veselie parcul mohorat in care isi petrec timpul liber cei 20 de tineri seropozitivi. Actiunea a fost initiata si implementata de angajatii CHEP cu ajutorul Pro Vobis, care le-a oferit oportunitatea de a colabora, astfel, cu beneficiarii Fundatiei Chance for Life de la acest centrul de plasament.

„Unii dintre tinerii din centru de plasament nu au ocazia sa iasa deloc de acolo si este extrem de important sa aiba un spatiu frumos unde sa isi petreaca ziua. Prin colorarea parcului, ati „colorat” putin si zilele lor. Prezenta voastra acolo, faptul ca ati vorbit cu ei si ca i-ati implicat in activitati, faptul ca au contribuit si ei si ca s-au simtit utili, a fost extrem de important pentru ei.” (Diana Ferent, manager de proiect, Fundatia Chance for Life)

Centrul de Plasament nr. 7 Vidra asigură protectia si supravegherea medicală pentru asistatii seropozitivi in diferite stadii de evolutie a bolii. Cei 20 de asistati, cu varsta de peste 18 ani, sunt cuprinsi in programul de educatie si socializare in functie de starea generală de sănătate. Fundatia Chance For Life este singura organizatie care ii ajuta pe tinerii din centrul de plasament de la Vidra sa fie scolarizati, formati profesionali, integrati social si profesional. Se urmareste scolarizarea acestor tineri, formarea si dezvoltarea deprinderilor pentru o viata independenta, precum si formarea si integrarea socio-profesionala a acestora, in mare parte in cadrul atelierului protejat, unde acestia pot lucra intr-un mediu securizat, sub atenta indrumare a specialistilor. Fundatia CHANCE FOR LIFE este o organizatie neguvernamentală care isi propune dezvoltarea comunitătilor din Romania prin intermediul copiilor si tinerilor.

CHEP este liderul global in Managementul plasarii, returnarii si reutilizarii paletilor si altor containere, colaborand cu multe dintre cele mai mari companii ale lumii in sectoare precum bunuri de larg consum, produse proaspete, băuturi si automotive. CHEP si-a inceput activitatea in Romania in 2011.

Pro Vobis ofera servicii de consultanta si implementare de actiuni de voluntariat sprijinit de angajator (corporatist), colaborand in ultimii 2 ani cu companii precum Pfizer, Petrom si Selgros Cluj.