COMUNICAT: Conferinta europeana “The Volunteer Manager: Key to Excellency in Volunteer Management”

Comunicat de presa, 6 aprilie, Bucuresti

In perioada 7-8 aprilie 2016, la Bucuresti, se desfasoara conferinta europeana „The Volunteer Manager: Key to Excellency in Volunteer Management”, care reuneste 120 de reprezentanti ai organizatiilor care lucreaza cu voluntari in Romania si reprezentanti ai centrelor de voluntariat membre CEV – Centrul European de Voluntariat (www.cev.be), reteaua europeana cu peste 80 de centre de voluntariat nationale, regionale si locale si alte structuri de suport pentru voluntariat. Evenimentul are loc la Hotel Marshal Garden, Calea Dorobantilor nr. 50B, Bucuresti, si este organizat de Pro Vobis – Centrul National de Resurse pentru Voluntariat si partenerii sai. Agenda conferintei este disponibila online la www.conference.provobis.ro/agenda .

In cadrul conferintei va fi lansat profilul ocupational al managerului de voluntari pe baza caruia se vizeaza dezvoltarea unui standard ocupational pentru managerul de voluntari in Romania, un set de standarde de calitate in lucrul cu voluntarii, un curriculum de instruire in managementul voluntarilor si o metodologie de validare a competentelor managerilor de voluntari. Instrumentele au fost dezvoltate de un consortiu de 5 parteneri – organizatii de referinta in domeniul voluntariatului – din 5 tari europene – Croatia, Lituania, Romania, Slovacia si Ungaria, condus de Pro Vobis – Centrul National de Resurse pentru Voluntariat (Romania).

Pe parcursul primei zile conferinta ofera participantilor o serie de prezentari pe temele instrumentelor lansate, ateliere de dezvoltare profesionala si personala pentru manageri de voluntari, cat si discutii pe teme de actualitate in domeniul voluntariatului. Ziua de vineri este dedicata discursurilor inspirationale sustinute de oameni care, fie in calitate de voluntari, fie de manageri de voluntari, au avut experiente de un impact deosebit asupra comunitatilor in care activeaza, dar si asupra dezvoltarii lor personale si profesionale. Lucrarile conferintei se desfasoara in limba engleza.

Conferinta face parte din proiectul “Wake-Up Call: Volunteer Manager Role”, implementat in perioada noiembrie 2014 – aprilie 2016 de Pro Vobis – Centrul National de Resurse pentru Voluntariat (RO) in parteneriat cu SMART (HR), Önkéntes Központ Alapítvány – ÖKA (HU), Platforma dobrovoľníckych centier a organizácií (SK) si brivpratigais.lv (LV), finantat de Comisia Europeana prin programul Erasmus+. Evenimentul este organizat in colaborare cu CEV – Centrul European de Voluntariat si cu sprijinul VOLUM – Federatia Organizatiilor care Sprijina Dezvoltarea Voluntariatului in Romania.

Pentru informatii suplimentare nu ezitati sa ne contactati la tel. 0755 045 105 sau provobis@provobis.ro, persoana de contact Cristina Rigman, coordonator proiect.

Comunicatul poate fi descarcat aici (PDF).