Cresterea capacitatii SEV a organizatiilor din Rep. Moldova

In perioada decembrie 2015 – aprilie 2016 Pro Vobis, in parteneriat cu TDV Moldova, a implementat proiectul „Cresterea capacitatii organizatiilor din Republica Moldova de a accesa oportunitatile de voluntariat disponibile la nivel european”, avand ca obiectiv general consolidarea capacitatii organizatiilor din Republica Moldova de a accesa in mod profesionist programul Serviciul European de Voluntariat (SEV).

In cadrul proiectului s-a facut o analiza a nevoilor organizatiilor molodvene acreditate SEV, s-a livrat un curs si materiale de introducere in SEV pentru reprezentantii a 21 de organizatii moldovene, cat si un webinar „EVS practic” pentru 14 organizatii moldovene. De asemenea, s-a intarit capacitatea TDV, in calitate de Secretariat al Coalitiei pentru promovarea legii si activitatilor de voluntariat, de a servi ca un punct de informare si promovare pe teme SEV in Rep. Moldova.

Proiectul a fost finantat prin Fondul de Mobilitate al FOND – Federatia ONG pentru Dezvoltare de catre Ministerul Afacerilor Externe prin programul RoAid, in parteneriat cu PNUD.