Curs – Managementul voluntarilor in Institutii sociale

Implicarea voluntarilor intr-o institutie sociala poate duce la cresterea calitatii si diversitatii serviciilor, la cresterea satisfactiei beneficiarilor si a angajatilor, dar si la cresterea interesului comunitatii mai largi si chiar implicarea acesteia in serviciile de asistenta sociala.

Pentru a avea aceste efecte si un impact real, este vital ca managerul de voluntari din institutia decisa sa lucreze cu voluntari sa fie foarte bine pregatit pentru acest rol esential pe care il are. Pe parcursul celor doua zile de curs, ne propunem sa va familiarizam cu cei 9 pasi din managementul voluntarilor, sa analizam impreuna tematici specifice institutiilor sociale si sa impartasim experiente, materiale dar si instrumentele necesare pentru pregatirea unui program de voluntariat profesionist si durabil.

Alaturi de alte 5 centre de voluntariat din Ungaria, Croatia, Slovacia, Polonia si Olanda, echipa Pro Vobis a lucrat in ultimele luni la adaptarea cursului nostru clasic de Managementul Voluntarilor la specificul si nevoile unei institutii sociale, creionand o serie de 4 cursuri de formare, dintre care primul se adreseaza managerilor de voluntari, cei care au rolul clar de a forma, creste si motiva echipe de voluntari in servicii sociale.

Cursul va fi unul interactiv, folosind metode participative, de educatie non-formala, accentuand schimbul de experienta intre participanti, aplicatiile practice si parcurgerea continutului intr-o maniera dinamica.

Cui ne adresam?

– Angajatilor institutiilor sociale care implica voluntari in activitatea lor;

– Angajatilor institutiilor sociale care sunt interesati sa implice voluntari in viitor;

– Voluntarilor din cadrul institutiilor sociale, cu atributii clare de managementul altor voluntari din institutie.

Cand va avea loc cursul?

Ne vom intalni luni, 19 februarie, intre orele 10:30 si 17:00 si marti, 20 februarie, intre 9:00 si 14:00.

Unde?

La Centrul de recreere şi dezvoltare personală „Conacul Golescu Grant”, pe Aleea Tibles, nr. 64, Sector 6, Bucuresti.

Traineri:

Corina Pintea si Diana Bere.

Pentru inscriere, va rugam completati acest formular, pana vineri, 16 februarie, 2018. Participarea nu presupune niciun cost din partea cursantilor, insa este necesara o participare activa si asumata. Numarul de locuri la curs este limitat, iar selectia se va face in functie de relevanta si motivatia exprimata in formularul de inscriere.

Asteptam orice alte intrebari legate de acest curs la adresa diana(arond)provobis.ro.

Cursul este organizat de Pro Vobis – Centrul National de Resurse pentru Voluntariat, se desfasoara in parteneriat cu DGASPC Sector 6, si face parte din proiectul SoVol, Cresterea capacitatii Sectorului Social prin dezvoltarea de programe de voluntariat in cadrul institutiilor sociale in Regiunea CEE, finantat prin programul Erasmus+.

Training MV SoVol