EVS – Living History – Platres, Cipru

Localitatea desfasurarii stagiului: Cipru, Platres

Perioada stagiului EVS: maxim 6 luni, 21 mai – 30 noiembrie 2018

Organizatia coordonatoare: Politistiko Ergastiri Ayion Omoloyiton

Organizatiile gazda: Muzeul Lavandei si Primaria localitatii Platres

Dorim sa gasim un voluntar sociabil, usor adaptabil si descurcaret pentru a participa la un stagiu EVS de 6 luni de zile in domeniul educatiei non-formale şi a informarii tinerilorStagiul este coordonat de organizatia Politistiko Ergastiri Ayion Omoloyitoncare are o experienta de peste 15 ani in sustinirea initiativelor din domeniul culturii, artelor si istoriei – atat la nivel local cat si la nivel international.

Locul de desfasurare al stagiului este localitatea Platres din Munţii Troodos iar organizatiile gazda sunt Muzeul Lavandei si Primaria localitatii Platres.

Prin activitatile sale de promovare, muzeul informeaza turistii si vizitatorii asupra proprietatilor binefacatoare ale lavandei. De asemenea, isi propune sa faca cat mai cunoscut numarul mare de intrebuintari al acestei plantei (ex. gastronomie, cosmetica, ceai, arta, etc.) si feluritele produse care se pot obtine din ea.

Profilul candidatului

Cautam un voluntarul dispus sa contribuie activ la organizarea de evenimente culturale tematice si sa ajute organizatiile gazda in diverse actiuni de promovare. Chiar daca nu sunt necesare alte aptitudini in afara de limba engleza si operarea pe calculator, gazdele si-ar dori sa primeasca voluntari care au experienta in domeniul cultural sau artistic.

Principala activitate a voluntarului se va desfasura in cadrul centrului cultural din localitate unde va intra in legatura cu localnici, cu turisti si cu diverse grupuri de elevi.

Deoarece pe langa promovarea lavandei, centrul cultural si Muzeul Lavandei se ocupa si de organizarea de activitati culturale si turistice, voluntarul va avea atributii si in acest sens. Se va implica in organizarea de evenimente, in promovarea turistica locala si a culturii cipriote, a programului EVS si, promit gazdele, va afla totul despre lavanda si secretele ei!

Activitati

  • Activitati zilnice in cadrul Muzeului:

– ofera ajutor zilnic la inceputul programului

– ofera ajutor in cadrul prezentarilor si activitatilor care se desfasoara (conferinte, expoziţii, cursuri, festivaluri, concerte, etc.)

 – pregateste workshopuri pentru vizitatori

– ofera tururi ghidate, tine prezentări si se ocupa de vizitatori

– ajunge sa cunoasca in detaliu proprietatile binefacatoare ale lavandei

  • Promovează programul de voluntariat EVS
  • Colaborează cu cei 10 voluntari care vor veni, intr-un stagiu scurt de 5 saptamani al EVS, sa promoveze istoria locala prin reprezentari teatrale.
  • Beneficiaza de instruire inainte de fiecare activitate

Pentru mai multe detalii despre proiect, organizatia gazda sau procedura de inscriere, asteptam cat mai repede un e-mail la adresa voluntar@provobis.ro.

Pentru mai multe detalii legate de programul EVS puteti consulta www.voluntareuropean.ro.

EVS Platres